Klaipėdoje planuojama statyti naują daugiabutį

Klaipėdoje planuojama statyti naują daugiabutį

Klaipėdos miesto savivaldybė pasidalino informacija apie naujo daugiabučio gyvenamojo namo Priestočio g. 6 statybos projektinius pasiūlymus bei viešą svarstymą su visuomene, kuris vyks nuotoliniu būdu.

Priestočio g. 6 sklype, kuriame planuojama statyti naują daugiabutį namą, jau stovi administracinės paskirties pastatas, statytas dar 1935 metais. Trijų aukštų pastatas buvo statytas kaip gyvenamasis namas, o po Klaipėdos krašto aneksijos tapo administracinės paskirties pastatu, kuriame veikė Karinio jūrų laivyno valdyba ir Klaipėdos miesto policijos komisariatas.

Projekte numatoma, jog prie šio trijų aukštų pastato ir planuojama priblokuoti naująjį daugiabutį.

Rengiamo projekto sprendiniais nėra numatomi jokie darbai susiję su sklype jau esančiu administracinės paskirties pastatu, tačiau naujai pristatomo daugiabučio namo architektūrinė išraiška buvo parenkama atsižvelgiant būtent į senąjį pastatą.

Planuojama, jog naujasis daugiabutis bus stačiakampio formos su simetriškai išdėstytais užapvalinimais galuose, o daugiabučio namo trečiasis aukštas bus su stikliniu fasadu, kurį planuojama pridengti stumdomų langinių intarpais.

Projekte dėstoma, jog derinantis prie esamo administracinio pastato, fasadų apdailai buvo parenkami šviesūs ir smėlio spalvos tonai, o automobilių parkavimui bus įrengiamos vietos prie gatvės.

Iki kovo 15 dienos susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. adresu J. Zauerveino g. 5-7, Klaipėda, tel. (846)216071 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223


Pasiūlymus teikti galima iki 2021 m. kovo 15 raštu adresu J. Zauerveino g. 5-7, LT92122 Klaipėda arba el. p. [email protected]


Viešas susirinkimas su visuomene įvyks 2021 m. kovo 15 d. 16.00 val. nuotoliniu būdu ZOOM platformoje: https://us04web.zoom.us/j/4758169283?pwd=M1NpNjJzeVJEdzZEZnFKTHpqT0pqZz09

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder