Klaipėdos apskrityje tik 2,7 procento "zuikių"

Klaipėdos apskrityje tik 2,7 procento "zuikių"

Per penkias šventinio laikotarpio dienas prie įvažiavimų į miestus Klaipėdos apskrityje buvo patikrinta 92 640 automobilių, 2 512 iš jų teko apsisukti ir grįžti. Vienam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas, o kitame ekipaže rasta medžiagų, panašių į narkotikus.

Dėl įvairių pažeidimų buvo surašyta daugiau nei 200 protokolų. Taip pat pareigūnams įkliuvo net 10 asmenų, kurie yra ieškomi, nes vengia atlikti privalomą karinę tarnybą.

"Srautai yra sumažėję, tai faktas. Žmonės laikosi nurodymų, yra geranoriški, iš anksto paruošia dokumentus", - sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Anot jos, žmonės patikros puktuose dažniausiai sakė, kad užmiestyje turi sodybas, į kurias reikia nuvykti.

"Gyvename regione prie jūros, visiems būtinai norisi prie jos. Klaipėdiečiams primename, kad nevyktų prie pamėgtos Olando Kepurės, o rinktųsi Melnragę", - įspėja A. Grauslienė.

Anot jos, pareigūnai ne tik saugojo įvažiavimus, bet ir tikrino parkus, rekreacines zonas. Žmonių ten nebuvo daug. Jei būriavosi, tai šeimomis, su kaukėmis, nepažeisdami tvarkos.

Nesijautė girtas

"Sekmadienį Nemirsetoje įkliuvo vienas vairuotojas, kuris prisipažino, kad per visas šventes po truputį vartojo alkoholį, bet manė, kad gali vairuoti. Tačiau alkotesterio parodymai patvirtino, kad jis vairuoti negali. Prietaisas rodė 2,16 promilės", - į suvestines patekusį įvykį pasakojo A. Grauslienė.

Anot jos, kitame automobilyje, patikrintame prie pagrindinio įvažiavimo į Klaipėdą, Vilniaus plente, ant vairuotojo sėdynės buvo rastas folijos lankstinukas su balta biria medžiaga. Abu vairuotojai atsidūrė areštinėje.

"Baudos buvo paskirtos ir dviem merginoms iš Gargždų, kurios būdamos ne šeima vyko vienu automobiliu. Pasinaudodamos pavežėjo paslaugomis naktį jos vyko švęsti į Klaipėdą, o paryčiais grįžtant buvo patikrintos Gargžduose", - apie brangiai merginoms kainavusias šventes pasakojo A. Grauslienė.

Panašus atvejis buvo ir Klaipėdos rajone, kai baudos buvo skirtos penkiems vienu automobiliu vykstantiems ne vienos šeimos nariams.

Daugiausia darbo pareigūnai turėjo Klaipėdoje. Čia gruodžio 23-27 dienomis patikrinta 50 247 automobiliai, neįleista - 1 840. Įvažiuojant į Palangą patikrinta 10 180 automobilių, neįleista - 310.

Klaipėdos rajone patikrinta 5 410 automobilių, neįleista - 138. Kretingos rajone buvo patikrinta 11 345 automobiliai, neįleisti - 79. Skuodo rajone, Rietave ir Neringoje šie skaičiai buvo mažesni.

Tvarka nesikeičia

Artėjant Naujųjų metų šventei lieka galioti tokia pat įvažiavimo kontrolės tvarka.

"Palangos mieste nuolatiniai postai prie įvažiavimų lieka kasdien nuo ryto iki vakaro, iki pat sausio 3 dienos. Kitur darbo dienomis dirbs mobilūs postai, kurie vykdys kontrolę skirtingose vietose, skirtingu laiku. Šventinį savaitgalį nuo gruodžio 31 dienos 13 valandos kontrolė bus sustiprinta" - sakė A. Grauslienė.

Ji dar kartą paragino šiuo laikotarpiu žmones pagalvoti ir pagal galimybes, vardan bendro tikslo, vengti nereikalingų kelionių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder