Klaipėdos baseinas - su kilnojamu dugnu?

Klaipėdos baseinas - su kilnojamu dugnu?

Planuojama, kad Klaipėdoje naujai pastatytas 50 metrų ilgio baseinas galėtų būti su kilnojamu dugnu, tuomet būtų paprasta reguliuoti baseino gylį. [CITATA]

Klaipėdos savivaldybėje artimiausiu metu ketinama plėšti vokus ir tuomet paaiškės, kokias kainas siūlo trys užsienio kompanijos, dalyvaujančios 50 m ilgio baseino techninio projekto konkurse. Kas projektuos naują baseiną paaiškės maždaug po mėnesio, kai bus atliktos visos reikiamos procedūros.

Trijų konkurse dalyvaujančių užsienio kompanijų - dviejų iš Nyderlandų ir vienos iš Vokietijos siūlymus jau vertino ir specialiai sudaryta ekspertų komisija. Vadovaujantis konkurso procedūromis, komisijos išvadų kol kas negalima skelbti.

VIETA. Baseino kompleksą numatoma statyti Dubysos gatvėje, šalia "Švyturio" arenos. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Visi trys projektai labai įdomūs ir energetiškai efektyvūs. Pavyzdžiui, siūloma įrengti baseine kilnojamą dugną, tad gylis gali būti koks tik nori, priklausomai nuo plaukikų amžiaus kategorijos. Ant pakelto dugno sustatomi "dviračiai" ir nuleidžiami į 90 centimetrų gylį, tad įvairaus amžiaus žmonės gali mankštintis", - įspūdžiais po projektų pristatymo dalijosi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

"Man patiko visi trys pasiūlyti projektai. Ypač tai, kad siūloma naudoti pačias naujausias technologijas, kai mažiausiomis energetinėmis sąnaudomis išgaunama šiluma. Pavyzdžiui, iš baseino nubėgęs vanduo bėga ne į kanalizaciją, o panaudojamas patalpoms šildyti", - pasakojo vienas ekspertų komisijos narių Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas.

Jam antrindamas savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika pritarė, jog nesvarbu, kuris konkurso dalyvis taps laimėtoju, miestui tikrai nebus gėda.

"Svarbu, kad būtų naudojamos kokybiškos medžiagos. Manau, kad čia ne vieta taupyti - juk kalbame apie objektą, kurį statome vieną kartą per 50 metų. Labai svarbi ir bendra architektūrinė dermė. Juk ne dykumoje statysime. Šalia jau yra "Švyturio" arenos pastatas, kuris lyg ir nurodo bendrą toną. Raudona plyta yra Klaipėdos identitetas. Tokie yra centrinio pašto ir universiteto miestelio pastatai. Aš manau, kad šį identitetą reikėtų išsaugoti ir statant baseiną", - svarstė A. Mureika.

Jis akcentavo, kad baseine labai svarbu ir vidinių patalpų išdėstymas, patogumas, racionalumas. Į visa tai projektų rengėjai esą atsižvelgė.

60 proc. konkurso sėkmės lems projektiniai pasiūlymai, 40 proc. - siūloma kaina. Preliminari numatyta kaina negali viršyti 40 mln. litų.

Baseino kompleksą numatoma statyti Dubysos gatvėje, šalia "Švyturio" arenos. Kol kas dar nepradėta spręsti, kas bus naujojo baseino operatorius. Svarbiausias kol kas išlieka finansavimo klausimas. Dalį lėšų baseino statyboms ketinama gauti iš Europos Sąjungos fondų, likusią dalį turėtų investuoti valstybė ir savivaldybė.

Vyriausybė yra pripažinusi Klaipėdos baseino projektą valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder