Klaipėdos kūdikiai: gausu dvynukų, stebina vardai

Klaipėdos kūdikiai: gausu dvynukų, stebina vardai

Klaipėda skaičiuoja pernai gimusius mažylius. Į pasaulį 2018-iais atkeliavo 2 285 kūdikiai, gimė net 38 poros dvynukų, o dviems šeimoms – trynukai. Metrikacijos specialistai išskyrė populiariausius ir įdomiausius vardus.

„Džiaugiamės, kad gimimų nemažėja. 2017 metais mažylių gimė labai nežymiai, vos dešimčia daugiau – 2 295, tad tikrai labai nedidelis skirtumas. 2016 metais – 2 244.

Migracija, išvykimas iš Lietuvos ir iš mūsų miesto duoda savo, tačiau džiugu, kad jaunimas netingi ir galvoja apie mūsų ateitį, kas čia liks gyventi ir gimimų nemažėja, – šypsosi Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė. – Pasidžiaugiau, kad 2018 metais turėjome net dvejus tėvelius, kurie susilaukė trynukų, o jų neturėjome jau trejus metus. Labai nemažai dvynukų – net 38 poros. 2016 metais tokių būta 29, pernai – 22. Apie gimimus kalbu su labai dideliu džiaugsmu, mes senėjame, tačiau auga nauja karta“.

Užgimė Anikė

Specialistai išskyrė populiariausius mergaičių ir berniukų vardų penketukus.

Mažylėms populiariausiais tapo Amelijos, Gabrielės, Lėjos, Emos ir Gabijos vardai. Gabrielė bei Amelija tarp populiariausiųjų išlieka jau kelinti metai.

Berniukų penketukas: Lukas, Markas, Herkus, Rokas ir Gabrielius. Lukas ir Herkus nepralenkiami taip pat jau keletą metų.

G.Misevičienė įvardijo ir rečiausius vardus: tai Niras, Trojus, Joelis, Itanas, Eventas, Ratmiras, Dija, Eivė, Vakarynė, Katalėja.

„Turime ir vieną mergaitę, pavadintą Anike“, – pasakojo vedėja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder