Klaipėdos mero rinkimai: dar vienu kandidatu mažiau

Klaipėdos mero rinkimai: dar vienu kandidatu mažiau

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas informavo, kad visgi kartu su visuomeniniu komitetu "Už pokyčius Klaipėdoje" iš rinkimų kovos turi pasitraukti ir jų kandidatas į merus Artūras Žalys.

Priminsime, kad sausio 28 d. VRK nustatė, kad Klaipėdoje teistumą nuslėpė 6 kandidatai į savivaldybių tarybų rinkimus. Po vieną teistumą nuslėpusį asmenį buvo užfiksuota Socialdemokratų, Socialdemokratų darbo, Liberalų sąjūdžio partijose, taip pat komitetuose „Rusakalbė Klaipėda“, „Titov ir teisingumas“ ir „Už pokyčius Klaipėdoje“.

Pastarajam komitetui šis faktas buvo itin reikšmingas, nes iš sąrašo išbraukus vieną narį, jame beliko 15 asmenų, o tam, kad galėtų dalyvauti rinkimuose, Klaipėdoje kandidatuojančių partijų ir komitetų sąraše turi būti mažiausiai 16 narių.

Iš pradžių buvo manoma, kad šio komiteto iškeltas kandidatas į merus Artūras Žalys galės dalyvauti rinkimuose. Bet vasario 1-ąją A. Gritėnas patikslino, kad rinkimų kova netikėtai pasibaigė ir šiam kandidatui.

"Šiandien VRK puslapyje atsirado informacija apie visus kandidatus į merus ir savivaldybių tarybas. Matome, kad juose neliko A. Žalio. Prašiau VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, kad paaiškintų, kodėl taip nutiko. Pasirodo, kad po to, kai dėl nepakankamo narių skaičiaus šis sąrašas buvo išbrauktas, buvo atlikta dar viena procedūra - panaikinti rinkiminio komiteto įgaliojimai. Po šios procedūros pradingo kandidatą į merus delegavęs subjektas. Kadangi nebėra deleguojančio subjekto, nebėra ir kandidato į merus, tad A. Žalys neturės galimybės dalyvauti rinkimuose", - paaiškino A. Gritėnas.

Jo duomenimis, oficialiai patvirtinta, kad Klaipėdoje lieka tik 11 kandidatų į merus. Kiek anksčiau iš rinkimų kovos iškrito reikiamo parašų skaičiaus nesurinkęs Eligijus Masiulis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder