Klaipėdos parkuose nėra drenažo

Klaipėdos parkuose nėra drenažo

Skaitytoja Rolanda "Vakarų ekspresui" atsiuntė laiškelį, kuriame stebisi, kodėl pavasarį patvinę Draugystės parko tvenkiniai užlieja pėsčiųjų takelius, ir ši problema nebuvo išspręsta, kai buvo tvarkoma parko aplinka.

"Du keliukai užtvinę, praeiti negalima. Aplinka sutvarkyta, labai gražu, tačiau jei taip patvinę tvenkiniai užliejo keliukus, tai, matyt, kažkas kažkur netinkamai atliko darbus", - pasidalino įtarimais klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė paaiškino, jog aplinkos tvarkymo darbai neturi nieko bendro su pakilusiu parko tvenkinių vandeniu.

"2011 metais buvo baigti telkinių tvarkymo darbai, kurių metu išgriebtas dumblas, pagilinti, atstatyti susisiekimo kanalai. Šį pavasarį aukštas gruntinio vandens lygis, nemažai kritulių. Kadangi tvenkiniai yra žemesniame lygyje, matyt, iš aplinkinių teritorijų sutekėjo polaidžio ir kritulių vanduo ir pripildė telkinius.

Be to, šiame parke, kaip ir visuose kituose, nėra drenažo sistemos, nėra persipildymo šulinių, kad vandens perteklius nutekėtų į miesto nuotekas. Todėl teks lukterėti, kol lygis nukris", - paaiškino specialistė.

J. Rimkienė pati stebisi, kodėl tarybiniais metais kuriant parkus pelkėtose Klaipėdos vietose nebuvo įrengtas pagrindinis dalykas - drenažas.

"Būtent dėl šios priežasties dabar visur ir tyvuliuoja vanduo", - sakė ji ir pridūrė, kad vieninteliame Sąjūdžio parke šiuo metu yra daromas drenažas.

To paties skyriaus vedėjos pavaduotojos Irenos Nachčiunovos pasiteiravome, kodėl miesto parkuose neįrengiamas drenažas.

"Jeigu problema kartosis, reikia planuoti tokius darbus. Tame pačiame Draugystės parke anksčiau būdavo kitas takelis, arčiau Statybininkų prospekto, nuolat apsemiamas. Tą takelį pakėlėme. O šitą apsemtą tiltelį pirmą kartą matau. Miesto ūkio departamentas tokių darbų šiuo metu neplanuoja, gal kiti departamentai turi tokių planų", - sakė I. Nachčiunova.

Draugystės parkui priskiriami tvenkiniai yra senosios dvarvietės palikimas. Vienas tvenkinys arčiau E. Balsio menų gimnazijos yra atskiras, kiti keturi - susisiekiantys tarpusavyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder