Klaipėdos politikų policija neišvedinės

Klaipėdos politikų policija neišvedinės

Po ilgų diskusijų ir nesutarimų uostamiesčio Taryba pagaliau priėmė naująjį jos veiklos reglamentą. Jame nebeliko keleto itin daug diskusijų sukėlusių punktų.

Atnaujintą dokumentą pristačiusi jį rengusios Reglamento komisijos pirmininkė Vaida Žvikienė susirinkusiems priminė, jog ankstesnis reglamentas buvo pasenęs - per 15 metų daryti pakeitimai lėmė tai, jog nebeliko vientisumo, apie tuos pačius dalykus rašyta skirtingose dokumento vietose, kai kur net kirtosi logika ir pan.

V. Žvikienė išskyrė, jog vienas daugiau diskusijų sukėlusių klausimų buvo Klaipėdiečių tribūnai numatytas laikas. 5 minučių trukmės politikų, visuomenininkų ar eilinių klaipėdiečių pasisakymus buvo siūloma perkelti po 17 val. (šiuo metu pasisakyti galima tik prasidėjus posėdžiui - 9 val.). Visgi paaiškėjus, kad net 30 proc. Tarybos posėdžių baigiasi anksčiau nei 17 val. šios minties bent kol kas atsisakyta.

Siūlymo Tarybos narius, kurie išdrįs posėdžio metu pavartoti prievartą, įžeidinėti, grasinti ar kitaip šiurkščiai pažeisti elgesio Tarybos posėdyje taisykles, išvesdinti pasitelkus saugos tarnybos darbuotojus arba policijos pareigūnus, nebeliko. Prie šio pasiekimo, ko gero, daugiausia prisidėjo opozicijos narė Nina Puteikienė, kuri buvo kreipusis į policininkus. Pastarieji atsakė, jog tokie veiksmai būtų teisėti tik tais atvejais, kai Tarybos narys darytų nusikalstamą veiką ar administracinį teisės pažeidimą. O atsisakymas paklusti posėdžio pirmininko reikalavimui išeiti iš salės nėra nusikaltimas, be to Tarybos reglamentas policijos negali įpareigoti vykdyti jai nepriskirtų funkcijų.

Patvirtintame reglamente atsiranda įpareigojimas įvertinti siūlomų sprendimų poveikį ekonomikai, finansams ir pan. Taip pat numatyta galimybė sudaryti darbo grupę teisės aktui rengti ir jos darbo apmokėjimas. Dar vienas iš naujų dalykų - Savivaldybės administracija privalės stebėti ir vertinti, kaip taikomi teisės aktai, ir fiksuoti trūkumus bei rezultatus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder