Klaipėdos regioną norėtų reklamuoti internete

Klaipėdos regioną norėtų reklamuoti internete

Kaip iš dangaus pabirę skrydžiai įvairiomis kryptimis iš Palangos oro uosto valdininkus verčia perrašyti Klaipėdos regiono populiarinimo strategijas. Norima, kad septynių savivaldybių sudėtus pinigus reklamuojant regioną būtų galima leisti ne tik anksčiau apsibrėžtoje kryptyje Londonas-Palanga-Londonas.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė aiškino, jog prieš metus savivaldybės sutarė dėl projekto "Klaipėdos regiono pasiekiamumo didinimas" vykdymo, tačiau gerokai pasikeitus situacijai nuspręsta rengti kiek kitokią ateinančių dvejų metų regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo programą.

"Tikslas buvo pritraukti skrydį Londonas-Palanga-Londonas, o dabar tikslas yra pritraukti daugiau skrydžių bei naudojant rinkodaros priemones didinti regiono žinomumą. Sutelkiame 7 savivaldybių pastangas ir šitaip norime praplėsti anksčiau nustatytą siaurą tikslą, kad nebūtinai į Londoną skrendantis tiekėjas galėtų viešinti mus, regioną, kaip turistinę kryptį", - sako vedėja.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariui Algirdui Grubliui kilo klausimas, kaip buvo panaudotos anksčiau numatytos lėšos rengiant ir platinant bukletus apie regioną skrydžiuose.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė paaiškino, kad ilgą laiką nebuvo aiškumo dėl iš Londono į Palangą skraidysiančios kompanijos, tad nespėta suorganizuoti konkurso ir paruošti spausdintinę medžiagą. Sykiu suabejota jos nauda apskritai.

"Yra galvojama visą reklamą perkelti į internetą, kadangi ji ten bus pigesnė, labiau prieinama. Reklamuotis galima socialiniuose tinkluose, vežėjų tinklalapiuose ir panašiai", - sakė pavaduotoja ir pridūrė, kad Neringa bandė reklamuotis "Wizzair" skrydžiuose dalijamame leidinyje, tačiau vienas puslapėlis reklamos kainavo per 10 tūkst. eurų.

Beje, svarstoma, kad reklamuotis reikėtų Skandinavijoje, kadangi tų šalių žmonės keliauja dažniausiai, tačiau labai mažai žino apie Lietuvą bei vakarinį jos regioną.

Programos idėjai dar turės pritarti miesto Taryba ir kartu projekte dalyvaujančios savivaldybės.

Kasmetinis savivaldybių indėlis 2016-2018 metų programai vykdyti (EUR)

Klaipėdos m. 39098,70
Klaipėdos r. 10757,94
Kretingos r. 8556,39
Neringos sav. 552,88
Palangos m. 43443
Skuodo r. 4213,25
Šilutės r. 9225,85
Iš viso: 115848,01

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder