Klaipėdos šokėjų kolektyve - naujos merginos

Klaipėdos šokėjų kolektyve - naujos merginos

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos universiteto (KU) Pedagogikos fakulteto gimnastikos salėje degė šviesos ir garsiai grojo muzika. Vyko „Neptūno“ palaikymo komandos kolektyvo „Leader dance“ naujų narių atranka.

Pirma dalis – prisistatymo šokis, trunkantis 20-50 sekundžių, antra – lankstumo ir elementų patikrinimas, o trečiojoje dalyje merginos 20 minučių buvo mokomos vieno iš palaikymo komandos šokėjų šokio, o po to turėjo jį sušokti ir parodyti, ką išmoko.

Atrankoje dalyvavo 15 merginų, iš jų  prisijungti prie šokėjų kolektyvo buvo pakviestos net keturios.

Atranką stebėjo ir vertino komisija, kurią sudarė dabartinės „Leader dance“ šokėjos ir jų vadovė, KU dėstytoja doc. Bronė Švitrienė. „Kadangi esame kviečiamos dalyvauti pasaulio čempionatuose, mūsų kartelė – aukštoka. Žiūrime, kad merginos būtų kuo lankstesnės ir mokėtų kuo daugiau elementų, tokių kaip: špagatas, saulytė ir pan. Iš karto matyti, kurios merginos yra tikrai tvirtos ir kurios dar gali būti perspektyvios ateityje, tad žiūrime, kad gerai jaustų ritmą, kad kūnas judėtų ir kad vizualiai atrodytų gražiai“  – apie atrankos kriterijus kalbėjo vadovė.

Viena iš atrankos dalyvių 22-jų metų Erika Intaitė studijuoja Uosto ir laivybos valdymą. Palaikymo komandos nare svajojo tapti jau senai, tačiau neturėjo tam reikalingų duomenų. „Nors šoku visą gyvenimą, tačiau tai dariau neprofesionaliai. Praėjusiais metais savo mokykloje lankiau aerobiką, ten man ir papasakojo, apie „Leader dance“ šokėjas, apie ten vykstančias atrankas, užsiminė apie reikalavimus. Kai pamačiau skelbimą, iškart pasiryžau dalyvauti, noriu ir tikiu, kad man pavyks įgyvendinti savo svajonę.“ – sakė mergina.

Iš atrankoje dalyvavusių merginų akį traukė sesės dvynės Erika ir Gintarė Jucytės. Merginos studijuoja Socialinių mokslų kolegijoje (SMK) reklamos kūrimo specialybę. Šoka jau nuo darželio laikų. Vėliau merginos išbandė tiek sportinius, tiek pramoginius šokius, stengėsi savo jėgas bandyti visur po truputį. „Apie šokėjų atranką sužinojome socialiniame tinklapyje „Facebook“, iškart sugalvojome dalyvauti ir pradėjome kurti prisistatymo šokį. Labai norime būti šio kolektyvo narėmis, nes esame klaipėdietės ir būtų tiesiog nuostabu palaikyti savo krepšinio komandą ne tik prie televizoriaus ekranų, bet ir toje pačioje salėje, šokant visu atsidavimu“ – ugningai kalbėjo merginos.

Į Klaipėdą išbandyti savo jėgų atvyko ir vilnietė Greta Meleškaitė. Merginai tokio tipo atranka jau ne pirmoji: prieš dvejus metus ji bandė patekti į „Lietuvos ryto“ šokėjų komandą, tačiau tąkart jai nepasisekė. Po dviejų metų pertraukos ji vėl pasiryžo pamėginti ir kaip pati sakė „iškart pradėjo nuo stambios žuvies“. „Manau, kad ši palaikymo komanda yra geriausia Lietuvoje, todėl buvimas jos dalimi man būtų didelė garbė“ – sakė Greta.

„Šokėjų atrankos skelbimus ir plakatus mes kabinome kone visur: mokyklose, universitetuose, taip pat viešinome „Facebook“ paskyroje, tad tokio kriterijaus, kad šokėjos būtų tik KU studentės, nebuvo. Labai džiaugiuosi, kad į mūsų rengiamą atranką atvyko nemažai dalyvių, viena mergina atvyko net iš Vilniaus. Jei tiek merginų nori būti mūsų kolektyvo dalimi, vadinasi mūsų vardas yra tikrai garsus“ - džiaugėsi B. Švitrienė.

Pasak dėstytojos, „Leader dance“ šokėjų krūvis tikrai didelis. Ne visos gali jį atlaikyti. Jos repetuoja kiekvieną dieną, o jei laukia dideli renginiai, tokie kaip pasaulio čempionatas, merginos per dieną repetuoja net du kartus, į salę atsinešdamos ir maistą. „Jūros šventė, visi linksminasi – mes repetuojam, kitos merginos gali eiti į pasimatymus – mes repetuojam. Tai savotiškas charakterio ir disciplinos išbandymas. Būna, kad merginos neatlaiko tokio krūvio. Viskas nėra padėta ant lėkštutės, o norint pasiekti rezultatą, reikia daug ką aukoti“ – apie darbą palaikymo komandoje pasakojo vadovė.

Doc. B. Švitrienė džiaugėsi „Leader dance“ šokėjų pasiekimais ir atskleidė artimiausius planus: „Mūsų sunkus darbas ir triūsas atsiperka žiūrovų plojimais. Esame pakviestos į Europos ir pasaulio čempionatus. Taip pat dabar mus kviečia šokti ir futbolo varžybose, todėl netrukus ruošiamės važiuoti į Prancūziją. Judame į priekį.“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder