Klaipėdos Užgavėnės dedikuotos ekologijai

Klaipėdos Užgavėnės dedikuotos ekologijai

Sekmadienį nuo vidurdienio Klaipėdos Atgimimo aikštėje triukšmavo persirengėliai, kvepėjo įvairiais skanėstais, o viso šurmulio centre savo galo laukė Morė.

Šiemet uostamiesčio Užgavėnės buvo dedikuotos ekologijai - perdirbimui. Tad šventėje daug kas buvo "rūšiuojama", "perdirbama", keičiama į ekologiškesnius dalykus.

Pavyzdžiui, Klaipėdos miesto gyventojai buvo "rūšiuojami" į kreivanosius ir kreivadančius, šventės dalyviai kviečiami "perdirbti" savo ligas, kurti tvarią gerovę, susiformuoti "rūšinį veidą", įveikti "prakaito išspaudų" taką, gauti ekologinių idėjų implantą, išbandyti mažiau taršų transportą - šluotas ir t. t.

Organizatoriai perspėjo, kad žiemos varyti šiemet neteks, nes ji taip ir nepasirodė, tačiau susikaupusios viso miesto blogybės, pabodę kvapai ir kitos negerovės tikrai bus pašalintos.

Morės ir viso susikaupusio blogio utilizavimas buvo pradėtas klaipėdiečių nuodėmių perskaitymu ir Kanapinio bei Lašininio atliekų rūšiavimo žinių patikrinimu.

Buvo išsiaiškinta, kas Klaipėdoje pribezdėjo ir užsmardino pietinę Klaipėdą, kas priteršė Kuršių marias ir šiaurinę Klaipėdą. Riebalų dėmės ant "nuodėmės" raštelio išdavė, kad tai - Lašininio darbas. Kadangi tema - ekologija, Kanapinis, nugalėjęs Lašininį, jį paslėpė komposto dėžėje.

Dėl besikeičiančio vėjo buvo nežinia, ar pavyks Morę sudeginti, tačiau galiausiai ji užsiliepsnojo, o visos surašytos miestiečių nuodėmės sudegė kartu su ja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder