Klaipėdos verslui - dar daugiau lengvatų

Klaipėdos verslui - dar daugiau lengvatų

Dėl karantino nukentėjusius verslus Klaipėdos miesto valdžia ketina paremti atleisdama juos nuo dalies rinkliavų.

Klaipėdos tarybai bus teikiamas siūlymas atleisti visus vietinių rinkliavų mokėtojus nuo rinkliavos už išorinę reklamą nuo sausio 1 d. iki karantino paskutinės dienos. Taip pat siūloma atleisti ir nuo prekybos ir paslaugų teikimo miesto viešosiose vietose vietinės rinkliavos laikotarpiu nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d. Ši lengvata turėtų galioti ir lauko kavinėms, bet negalios Jūros šventės, miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu mokamai rinkliavai.

Šiomis lengvatomis siekiama padėti verslui mažinti nuostolius ir atsitiesti po patirtų sunkumų.

Jei bus nuspręsta pritarti lengvatoms, į biudžetą nepateks apie 84 tūkst. eurų rinkliavų už išduotus prekybos ir paslaugų leidimus, o už išduotus išorinės reklamos leidimus - apie 20 tūkst. Eur už kiekvieną mėnesį, kol tęsis karantinas.

Tikimasi, kad sutaupytus pinigus įmonės galės panaudoti verslui, darbo vietoms išsaugoti, patiriamiems nuostoliams kompensuoti ir atsitiesti po patirtų sunkumų.

Taip pat yra parengtas paramos verslui priemonių planas šiems metams, kuriame numatytų pagalbos priemonių vertė yra daugiau nei 2,3 mln. eurų.

Labiausiai nukentėjusioms įmonėms ketinama 10 proc. sumažinti mokesčius už nekilnojamąjį turtą, žemę ir žemės nuomą. Praėjusiais metais Savivaldybė verslo subjektus atleido nuo šių mokesčių už 314 tūkst. Eur.

Svetingumo sektoriaus įmonėms, viešbučiams ir maitinimo įstaigoms šie mokesčiai būtų mažinami 40 proc. Tokiu būdu suteiktų mokesčių lengvatų suma siektų apie 531 tūkst. Eur.

Lengvatų sulauks ir miesto istorinėje dalyje vykdantieji veiklą, skatinančią turizmą, susijusią su menais, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais.

Svarstoma palengvinti ir komunalinių mokesčių naštą, kavinėms padėti apsirūpinti dezinfekciniu skysčiu, supaprastinti reikalingų leidimų išdavimą.

Taip pat siūloma karantino laikotarpiu 30 proc. sumažinti nuomos mokestį Savivaldybės nekilnojamojo turto nuomininkams, kurie dėl paskelbto karantino negalėjo vykdyti veiklos arba jų veikla buvo apribota.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder