Konfliktai daugiabučiuose - amžina problema?

Konfliktai daugiabučiuose - amžina problema?

Nesutarimai su bendrijų pirmininkais ar administratoriais yra praktiškai privalomas gyvenimo daugiabutyje atributas. Tačiau neretai tarpusavyje nesutaria ir gyventojai - vieni nenori gyventi apleistame būste, kiti gulasi kryžiumi, kad tik nieko nebūtų daroma. Pastarieji neretai kaltina pirmininkus ir kartais net kuria neįtikėtinas istorijas.

Viena tokių - esą Klaipėdoje jau 20 metų nelegaliai veikia daugiabučių namų savininkų bendrija "Spindulys", "valdanti vos ne pusę miesto".

Klaipėdos savivaldybės atstovai tikina, kad tokia bendrija uostamiestyje tikrai egzistuoja ir prižiūri bene daugiausiai daugiabučių, tačiau, kaip sakoma, nėra ugnies be dūmų.

"Tai beprotiška afera"

Vytauto g. 16, 18, 20, 22 namų gyventojų vardu į redakciją kreipusis moteris tikino, kad bendrijos "Spindulys" laikinoji pirmininkė Nina Jankūnienė užgrobė valdžią, su gyventojais visiškai nesiskaito, o tokios bendrijos esą net nėra Registrų centre.

"Visai neaišku, kam mes nuo 1997 metų mokame pinigus ir kodėl. Pastebėjau, kad mano atsiskaitymo knygelėje užrašyta "Spindulys" ir labai nustebau. Centriniame pašte Liepų gatvėje man pasakė, kad mokėsiu į naują sąskaitą, ir viskas. Vytauto gatvės 20 name gyvena seni žmonės, jie nieko nežino apie jokią naują organizaciją. Kaip anksčiau buvo namų valdyba, taip ir liko. Mes niekada nekūrėme jokios bendrijos, ji nelegali. Visas namas labai pasipiktinęs", - tikino į redakcija kreipusis moteris (vardas ir pavardė žinomi).

Visą straipsnį skaitykite dienraščio "Vakarų ekspresas" trečiadienio numeryje

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder