Kovo 8-oji: pernai pirko šimtais, šiemet - tik po kelias

Kovo 8-oji: pernai pirko šimtais, šiemet - tik po kelias

Nors kasmet kovo 8-ąją gatvėse žymiai padaugėja prekiautojų gėlėmis ir pardavimai šokteli net iki 30 procentų, šiemet uostamiestyje gėlių pirkėjų kur kas mažiau.

Tokiems pokyčiams didžiausią įtaką padarė pandemija, ne tik į viršų šovusi gėlių savikaina. Užsidarius daugumai darboviečių, mokymo ir kitų įstaigų, nebeliko ir urminio pavasarinių žiedų pirkimo. Pravažiavus viena iš pagrindinių Klaipėdos gatvių matyti, kad tose pačiose vietose kaip ir kasmet, taip ir šiemet prekiaujama lietuvių taip pamėgtomis tulpėmis. Tačiau perkamų gėlių kiekiai tikrai mažesni, o ir pirkėjų - tik vienas kitas.

"Prekyba beveik visai nevyksta. Natūralu, juk viskas uždaryta - mokyklos, darbovietės… Tikrai nėra ko lyginti su praėjusiais metais", - kalbėjo gėlių pardavėja Birutė.

Kad karantinas sumažino kasmetinį pelną, patvirtina ir tulpėmis prekiaujanti Aldona. Moteris teigė, kad gėles pardavinėti pradėjo jau nuo sekmadienio, tačiau koją stipriai kišo prastas oras. "Pirmadienį buvo jau truputį geriau. O apskritai prekyba žymiai sumažėjusi. Aišku, negaliu sakyti, kad visai prastai, bet tikrai nebe taip, kaip anksčiau. Praėjusiais metais darbovietės gėles pirko pakuotėmis, tiesiog šimtais, o šiemet žmonės prašo po 3, 5 tulpes. Ir dar dėl kainos derasi. Tačiau užsidirbti vis tiek norisi, juk nesėdėsi namuose užsidaręs", - apie šių metų situaciją pasakojo prekybininkė.

Evelina, kuri gėlių verslu užsiima jau nuo ankstyvos paauglystės, sako, kad pirkėjų šiemet nėra mažai. O tai aiškiai įrodo besirikiuojanti eilė prie jos pardavinėjamų tulpių stalo. "Žinoma, kainos mums, mažmenininkams, taip pat kilo, todėl ir žmonėms gėles šiemet pardavinėjame brangiau. Tačiau bent jau pas mane ateinantys pirkėjai dėl kainų nesidera", - teigė Evelina.

Gatvėse pardavinėjamų tulpių kainos šiemet svyruoja nuo 0,70 iki 1,40 euro.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder