Krantinių pavadinimai dar nematomi

Krantinių pavadinimai dar nematomi

Pavasarį Danės krantinėms suteiktus vardus žyminčios lentelės turėtų atsirasti tik kitais metais.

Siekiant priminti Klaipėdos istoriją kairioji krantinių pusė padalinta į Pietinio rago, Žvejų, Buriuotojų, Meridiano, Pelenyno bei Malūnų krantines, o dešinėje krantinėms suteikti Šiaurinio rago, Senosios muitinės, Karališkosios bei Laivadirbių pavadinimai.

Manoma, jog pavadinimai puikiai atliktų ir orientyrų funkciją - tiksliau nurodytų renginio vietą, o kasdienybėje pasitarnautų ir miestiečiams - pavyzdžiui, susitikimui paskirti konkrečią krantinę.

Vis dėlto pavadinimai miestiečiams kol kas yra paslaptis, juolab kad jie krantinėse dar nenurodyti.

"Tai lentelės tarp suoliukų. Jose krantinės pavadinimas užrašytas taip, kad perskaityti jį būtų galima ir iš kranto, ir iš upės pusės. Nežinau, kada tiksliai lentelės atsiras, aišku tik viena - reikia palaukti Pilies tilto rekonstrukcijos pabaigos", - paaiškino Savivaldybės Kultūros skyriaus specialistas Vidas Pakalniškis.

Jis pabrėžė, jog toks krantinių įamžinimas taip pat apšviestų žmones, mat iki šiol daugelis paupį prie senosios perkėlos vadina šiaurės ragu, nors iš tikrųjų tai yra Šiaurinis ragas.

"Pirkimo procedūros nutrauktos ir pradėtos naujos. Nes konkurso laimėtojų pasiūlyta kaina mums pasirodė per didelė - vienos plieninės lentelės įmontavimas krantinėje atsieitų per tūkstantį litų.

Gal atsiras galinčių šį darbą atlikti už mažesnę kainą. Jeigu ne - teks išlaidauti", - paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Jos teigimu, rangovą tikimasi išsirinkti iki metų pabaigos, tačiau krantinių vardai tokiu būdu būtų pažymėti tik po Naujųjų.

Šiandien įteisintas tik vienos, palei Žvejų gatvę nusidriekusios, atkarpos tarp Pilies ir Biržos tiltų pavadinimas - tai Buriuotojų krantinė, kurią žymi simbolinis knechtas. Ji taip pavadinta dar 1989 metais legendinio jachtos "Lietuva" žygio aplink pasaulį garbei.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder