Krantinių pavadinimams įamžinti - tūkstančiai

Krantinių pavadinimams įamžinti - tūkstančiai

Prieš metus Klaipėdoje buvo oficialiai patvirtinti Danės krantinių pavadinimai, tačiau juos žyminčių lentelių teko palaukti. Už jų pagaminimą ir sumontavimą iš Savivaldybės biudžeto buvo atseikėta nemaža suma.

2014-ųjų pabaigoje "Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Savivaldybė viešųjų pirkimų procedūrą nutraukė, nes konkurso laimėtojai pasiūlė per didelę kainą - 1 452 litai (420 eurų) už vieną lentelę.

Tuomet Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė vylėsi, kad pavyks rasti norinčius darbą atlikti už mažesnę kainą.

Vis dėlto konkursą surengus antrą kartą sulaukta tik vieno - to paties dalyvio, kuris, nors ir pasiūlė mažesnę darbų kainą, ji vis tiek buvo didelė - 1 210 Lt (350 Eur) už lentelę.

"Nebuvo pigu, nes reikėjo gaminti iš nerūdijančio plieno, yra darbų specifika", - dalyvio argumentus aiškino I. Šakalienė.

Pasak jos, palei krantines sumontuota dvidešimt vardus žyminčių lentelių. Jose pavadinimai užrašyti taip, kad perskaityti būtų galima ir iš kranto, ir iš upės pusės. Šie darbai Savivaldybei kainavo 24 200 Lt (7 000 Eur).

Lentelės nurodo Danės krantinių nuo upės žiočių iki Mokyklos gatvės viaduko pavadinimus. Kairioji krantinių pusė padalinta į Pietinio rago, Žvejų, Buriuotojų, "Meridiano", Pelenyno bei Malūnų krantines, o dešinėje krantinėms suteikti Šiaurinio rago, Senosios muitinės, Karališkosios bei Laivadirbių pavadinimai.

Taip siekiama priminti ir atgaivinti istorinius, geografinius pavadinimus, buvusią arba vykdomą veiklą krantinėse.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder