Kur dingsta tualetinis popierius?

Kur dingsta tualetinis popierius?

Tokį klausimą uždavusi moksleivio mama tikina, kad M. Mažvydo progimnazijos neužtikrinama, jog tualetuose būtų elementarios higienos priemonės. "Apie kokią moksleivių sveikatą galima kalbėti, jeigu tualete nėra popieriaus, o prie kriauklės - muilo rankoms nusiplauti?" - stebisi mama.

Klaipėdietė Aušra Kuzminskienė tikina jau nuo praėjusių metų lapkričio dėl to kovojanti su mokyklos vadovu.

M. Mažvydo progimnazijos direktorius Vytautas Dumčius konflikto šioje situacijoje neįžvelgia, tačiau apgailestavo, kad mokiniai netausoja higienos priemonių.

Savivaldybės atstovai savo ruožtu primena, kad mokykloms yra skiriama lėšų "kitoms prekėms", tarp kurių yra ir higienos priemonės. Šiemet pinigų esą buvo skirta 133 tūkst. eurų daugiau nei pernai.

"Tualetų banditai"?

Pasak A. Kuzminskienės, direktorius esą sakęs, kad tualetinio popieriaus ir muilo, skiriamo iš miesto aplinkos lėšų, užtenka tik 3 dienoms per mėnesį.

"Manau, tai visiška netiesa. Mano šeima prisidėjo prie problemos šalinimo ir vienam berniukų tualetui nupirko įrangos ir priemonių už 125 eurus - muilo, tualetinio popieriaus, grindų plovimo priemonių. Mokyklos direktoriui siūlėme higienos priemonėms panaudoti dalį tėvelių paskirtos 2 procentų paramos, bet buvo griežtai atsisakyta. Žinau, kad mergaitės kišenėse laiko popierines nosinaites, kai kuriose mokyklose vaikai popierių nešasi iš namų ar specialiai tam renkami pinigai, bet jeigu miestas skiria pinigų pakankamai, kur tos lėšos dingsta? Ar vadovai nemato prasmės pirkti užtektinai tualetinio popieriaus, o gal išleidžia kitoms reikmėms?" - klausimus kėlė mama.

Ji tikino, kad vasario 22 d. apžiūrėjo 10 minėtos progimnazijos tualetų ir tik 3 jų buvo popieriaus, o tik viename buvo muilo.

"Tuo metu Klaipėdoje vis dar buvo paskelbta gripo epidemija. Apie kokią moksleivių sveikatą galima kalbėti, jeigu tualete nėra popieriaus, o prie kriauklės - muilo rankoms nusiplauti? Be to, gali būti ir didesnių problemų, nes vaikai žino, kad popieriaus tualete gali nebūti, todėl kenčia ir vengia naudotis tualetu, bando ištempti iki pamokų pabaigos. Tokiu elgesiu galima prisišaukti rimtų ligų. Direktorius sako, kad popieriaus nededa, nes vaikai viską sumeta į klozetus ar pasidaro iš popieriaus gniūžtes ir jomis mėtosi. Iš vaikų daromi "tualetų banditai", tačiau teko su jais kalbėtis, jie teigiamai sureagavo į prašymą net ir tualete elgtis gražiai ir kultūringai", - kalbėjo A. Kuzminskienė.

Apie tai, kad trūksta tokio kasdienio dalyko, kalba ir kitose mokyklose besimokančių vaikų tėvai. Pavyzdžiui, "Verdenės" progimnazijoje besimokančių vaikų mamos sakė, kad berniukai spintelėse turi po ritinėlį iš namų atsinešto popieriaus, o mergaitės kišenėse nešiojasi popierinių nosinaičių.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder