Laikrodžių muziejaus parką papuošė inkilai

Laikrodžių muziejaus parką papuošė inkilai

Sekmadienį Klaipėdos laikrodžių muziejus pakvietė klaipėdiečių šeimas praleisti turiningai. Muziejuje vyko šventė „keturi viename“, kurios metu ir klausytasi muzikos, ir gaminti inkilai paukščiams.

Miestiečiai sekmadienio popietę minėjo net keturias pavasario šventes: Pavasario lygiadienį, Žemės dieną, Žemės valandą ir artėjančią Pasaulinę paukščių dieną.

Vidurdienį muziejaus kiemelyje susirinkę miestiečiai klausėsi kariliono varpų koncerto, vėliau kūrinius smuiku ir fortepijonu atliko Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos trio „Trys M“.

Vėliau visi kibo į darbus - buvo paruošta medžiagų inkiliukams gaminti ir dekoruoti. Tai tapo puikia pramoga susirinkusioms šeimoms – namelius paukščiams gamino ir vaikai, ir tėvai, ir seneliai. Margindami inkilus klaipėdiečiai nestokojo fantazijos. Vienas senjoras inkilą papuošė didele V raide – sakė, kad ji žymi vardą Vytautas. Koncertavusios E. Balsio menų gimnazijos moksleivės inkilą papuošė natomis, gimnazijos ir savo vardais. Kiti piešė kalnus, saules, dabino taškučiais, langeliais, augalų motyvais. Vienas inkilą nudažęs vyras net juokavo, kad jeigu į jo paruoštą dailų namuką „neįsikels“ paukščiai, jis juos paduosiąs į teismą.

Iš viso buvo pagaminta ir nudažyta apie dvi dešimtys inkilų, kuriuos muziejaus darbuotojai iškart ėmė kelti į medžius.

Muziejaus vyr. muziejininkė Giedrė Kazonienė sakė, kad norima „prisijaukinti“ sparnuočius.

„Mūsų parkas turi daug medžių, jie seni, kitiems net po šimtą metų. Čia atskrenda daug paukščiukų, jie gražiai čiulba, bet išskrenda perėti kitur. O mes norime jų čia turėti, kad jie apsigyventų mūsų parke“, - aiškino G. Kazonienė ir sakė besitikinti, kad inkiluose apsigyvens ne tik varnėnai, bet ir zylės.

Muziejininkė kvietė šventės dalyvius nepamiršti savo gamintų ir dekoruotų inkilų, ateiti į muziejaus kiemą pasižiūrėti, kokie paukščiai juose apsigyveno.

„Juk smagu turėti muziejaus parke savo nuosavą inkilą“, - šypsojosi G. Kazonienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder