"Laisvės keliu" bėgo šimtai

"Laisvės keliu" bėgo šimtai

Prabėgus ketvirčiui šimtmečio nuo 1991 m. sausio 13-osios įvykių klaipėdiečiai svarbią Lietuvos istorijai datą įprasmino tradiciniu, šešioliktą kartą vykusiu bėgimu "Laisvės kelias". Patriotiškai nusiteikė bėgikai skanduodami bėgo nuo Klaipėdos miesto savivaldybės iki Girulių televizijos bokšto, kur buvo sukurtas sausio 13-osios įvykius menantis laužas.

Skaičiuojama, kad šiemet per visą miestą iki pat Girulių pasiryžo bėgti rekordinis skaičius žmonių - apie 300. Pasiekti rekordą padėjo kartu su miestelėnais ir miesto svečiais bėgę Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono jaunieji kariai, policijos mokyklos kursantai. Minioje būta ir kitų miestų gyventojų, šmėžavo vietos politikų veidai.

Lydimi policijos pirmieji bėgikai Girulius pasiekė per mažiau nei 30 minučių. Visi bėgikai buvo apdovanojami medaliais, tačiau geriausiai pasirodę gavo simbolines atminimo taures. Tarp vyrų greičiausiai atbėgo Agnius Čepas, Kostas Zenov ir alytiškis Vytenis Bružas. Tarp moterų prizines vietas užėmė Vera Djakova, Eglė Krištaponytė bei Indrė Plegevičiūtė. Apdovanoti buvo ir jauniausi bei vyriausi bėgikai, kuriems - nuo 10 iki 75 metų.

Klaipėdos sporto metraštininkas Algirdas Plungė patvirtino, kad šiemet niekas nepagerino 2007 metais pasiekto greičiausio trasos įveikimo rekordo.

Į Girulius atvykę bėgikai vaišinosi arbata, skanavo kareiviškos košės, jiems skambėjo choro "Cantare" dainos, o politikai bei 1991 m. sausio 13-osios dalyviai dalijosi atsiminimais.

"Prieš 25-erius metus čia kūrėme laužus. Manau, kad daugelis čia esančių atsimena, kas čia vyko ir koks buvo svarbus Girulių bokštas sausio 13-osios įvykių fone. Jis itin svarbiu tapo, kai nutrūko Vilniaus televizijos bokšto retransliacijos. Šiame renginyje yra tie, kurie tuomet į Vilnių vežė gyvybiškai svarbų siųstuvą, o šis bokštas visai Lietuvai tapo gyvybės bokštu", - sakė Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė, kuri sykiu pakvietė įžiebti laužą.

Beje, į renginį atbėgę bėgikai bei kiti jo svečiai turėjo galimybę palandžioti po Girulių, o oficialiai - Klaipėdos radijo ir televizijos bokšto siustuvų patalpas, išgirsti čia dirbančių žmonių istorijas bei apie čia veikiančią techniką.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder