"Light House" tęsia plėtrą

"Light House" tęsia plėtrą

Liepų gatvėje planuojamas naujas statinys, kuriame įsikurs ir mokslinės laboratorijos. Pastatas projektuojamas šalia bendradarbystės erdvės "Light House".

Anksčiau šiemet buvo skelbta, kad viena didžiausių Baltijos šalyse bendradarbystės (angl. coworking) erdvė "Light House" tęsia plėtrą. Siekiama sukurti technologijų parką "Baltic Tech Park".

Šiuo metu derinami administracinės paskirties su mokslinėmis laboratorijomis pastato Liepų g. 83 statybos projekto projektiniai pasiūlymai.

Juose nurodoma, kad numatoma statyti dviejų aukštų, apie 2 180 kv. m ploto pastatą.

Administracinėse patalpose numatoma įrengti reprezentacines susitikimų ir biurų patalpas. Mokslinių laboratorijų patalpos bus aprūpintos įranga, skirta akademiniams ir technologiniams tyrimams, eksperimentams ir matavimams.

Planuojama, kad pastate galės dirbti 137 darbuotojai.

Viešas susirinkimas, kuriame projekto sprendiniai bus pristatyti visuomenei, vyks liepos mėn. 17 d. 15 val. Klaipėdos miesto savivaldybėje, 137 kabinete.

"Light House" atstovai anksčiau skelbė, kad vizija yra ambicinga - sukurti pasaulinius standartus ir gerąją praktiką atitinkančią infrastruktūrą skaitmeninėms inovacijoms kurti ir pramonės įmonėms skaitmenizuoti.


ERDVĖ. Liepų g. 83 planuojama statyti dviejų aukštų, apie 2 180 kv. m ploto pastatą, kuriame įsikurs biurai ir mokslinės laboratorijos. Projektuotojų vizualizacija

Planuojama, kad "Light House Lab" taps regiono įmonių, užsiimančių prototipų kūrimu ar eksperimentine gamyba, traukos centru.

Tokio centro įkūrimas - vienas iš Klaipėdos miesto strategijoje "Mėlynojo proveržio strategija 2030-ieji" numatytų tikslų.

Plėtros idėją įgyvendinti planuojama iki 2021-ųjų metų pabaigos.

Prie "Light House Lab" vystymo prisidės ir "Baltic Tech Park" įsteigtas "Baltijos skaitmeninių inovacijų centras", kurio narės yra "Klaipėdos nafta", Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos universitetas, "Klaipėdos energija" ir kitos įmonės bei viešojo sektoriaus institucijos.

Bendradarbystės erdvės koncepcija glaudžiai susijusi su inovacijų vystymu, todėl vienas iš projektų tikslų - skatinti verslo, mokslo ir valstybinių institucijų bendradarbiavimą motyvuojant kurti inovatyvius projektus bei sprendimus.

Per 2019 m. projekto vystytojams pavyko suburti inovatyvią ir aktyvią startuolių, pažengusių verslų ir mokslo bendruomenę.

"Light House" erdvėse dirba apie 200 specialistų ir įmonių, tarp kurių - "Interaco", "Iscope", "Ahcode" startuoliai bei ilgametę patirtį turinčios IT kompanijos, pvz., "Devbridge", IT mokymų akademija "Software development academy".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder