Malūno parko bendruomenei – visa diena prasmingos veiklos

Malūno parko bendruomenei – visa diena prasmingos veiklos

Klaipėdos bendruomenių judėjimas įgauna pagreitį. Šį kartą buriasi ir skleidžia sparnus vieno iš vaizdingiausių, istoriniuose šaltiniuose net nuo XVI amžiaus minimo - Malūno parko - bendruomenė. Pirmą kartą uostamiestyje organizuojama Malūno parko bendruomenės diena.

Šeštadienį, birželio 15 dieną, Malūno parko teritorija pasikeis neatpažįstamai – Sendvario progimnazijos stadione suksis šimtas vėjo malūnėlių, iškils scena bei įsikurs gamtos meno bei kūrybinių dirbtuvių studijos. Nuo 11 iki 15 val. čia vyks daugybė įvairiausių sporto ir kūrybinių veiklų. Ir maži, ir dideli, ir jaunimas, ir senjorai, - visi, gyvenantieji aplink Malūno tvenkinį, kviečiami dalyvauti veiklose.

 Kūrybinės, sportinės veiklos, žaidimai, koncertai, mados, kinas

„Sendvario progimnazijos bendruomenė pakvies šeimas (komandas) sudalyvauti sportinėje edukacinėje dėlionėje "Lyčių lyderystė sporte", vyks šeimos estafetės, zumba su Laura, treniruotė šeimai su Luku, korekcinės mankštos su Oksana. Sunkiosios atletikos sporto šaką pristatys treneris Regimantas, mama Roma pakvies į  masažo pamokėlę, dantukų fėja Margarita papasakos apie dantukų priežiūrą, veiks sveikatinimo palapinė.

Kūrybinių užsiėmimų taip pat netrūks - su mokytoja Alma galėsite įsitraukti į laivelių gamybą, mokytoja Daiva demonstruos popieriaus gamybos procesą, mama Eglė demonstruos tapybą ant drobės, o kremo gamybą galėsite išbandyti su mama Liuda. Mažiesiems bus paišomi veidukai ir daromos šukuosenos. Bus galima keistis ar dovanoti žaislus, išaugtus rūbelius, perskaitytas knygas, veiks uniformų turgelis.  

Robotikos studija pakvies į užsiėmimus „Linksmieji robotukai“. Norinčius dalyvauti robotikos užsiėmimuose kviečiame registruotis: [email protected]. Aktyviausi, kūrybiškiausi ir sportiškiausi bus apdovanoti „Gluosnių kūrybinių dirbtuvių“ ir „Cable park Wake-Inn“ įsteigtais puikiais prizais“, – kai kurias  renginio detales atskleidžia Malūno parko bendruomenės dienos sumanytoja žinoma rūbų dizainerė Sonata Žižienė.

Besikuriančios Malūno bendruomenės nariai padedant menininkui Alfonsui Lekavičiui  bus kviečiami iš natūralių gamtinių priemonių kurti ekologiško meno objektus, kurie bus čia pat eksponuojami ant šalia augančių medžių. Fotografijos paviljone bus gyvai kuriama ambrotipija – tai unikali senovinės fotografijos technika, kurią demonstruos fotomenininkas Artūras Šeštokas.

Šalia esančioje pievoje  šventės dalyviai suformuos gyvą keturių sparnų  kompoziciją, simbolizuojančią naują iniciatyvą – judėjimą, bendruomenės ir kūrybingumo svarbą, skleidžiančią švarios, ekologiškos, kultūringos aplinkos idėją. Ši kompozicija bus įamžinta iš viršaus. „Rugutės“ fondas kvies įsigyti malūnėlį ir prisijungti prie gerumo akcijos „Padovanok palankaus vėjo gūsį!”, skirtos padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. 

Popiet veiksmas persikels į sceną.  14 val. pasirodys folkloro klubas „Šeimyna“ ir Sendvario progimnazijos moksleiviai. Nuo 16 val. koncertuos Evelina ir Gytis Šimelioniai, Adomas ir Akwili, Gintarius ir Andrėja.  19 val. stadiono bėgimo takelis virs podiumu, o Sendvario progimnazijos moksleivės taps modeliais ir pristatys Sonatos Žiži rūbų kolekciją „Laiko bangos“.   20 val. kino mylėtojus pakvies kino klubas „8 ½“ į kino ir muzikos seansą, pavadintą „Čarli Čaplinas, džiazas ir D.J. Vladas“.

„Turime nuostabų parką su senu istoriniu tvenkiniu, deja, tokia patraukli teritorija visai neišnaudojama. Esame šios uostamiesčio dalies gyventojai, ir mūsų nedžiugina šios teritorijos demografinės situacijos, socialinės atskirties rodikliai.

Nors 2004 metais Malūno parke  ir buvo žymimas Klaipėdos miesto geografinis centras, tačiau tokio jis visai neprimena. Atvirkščiai, Malūno parko prieigų gyventojams būdingas mažas visuomeninis aktyvumas, neišvystytas bendruomeniškumas“,  apie idėją surengti Malūno parko bendruomenės dieną pasakoja Klaipėdos kultūrininkai Sonata ir Henrikas Žižiai.

Gluosnių kūrybinės dirbtuvės

Nors šeštadienį veiklų bus gausybė, iš kurių kažką sau tikrai suras kiekvienas atvykęs prie Malūno tvenkinio, tačiau šia švente iniciatyva telkti bendruomenę nepasibaigs.

Sonata ir Henrikas Žižiai mini ne tik mažą šios teritorijos gyventojų bendruomeniškumą, bet ir jų verslumo stoką, didelį asocialių žmonių skaičių.  Tai esą nurodo gyventojų apklausa. Todėl teritorijos gyventojai  jau nuo šio rudens  kviečiami dalyvauti trejų metų trukmės projekte „Gluosnių kūrybinės dirbtuvės“. Tai  neformalaus profesinio ugdymo projektas, skirtas neaktyviems darbo rinkoje asmenims.

„Į šį projektą gali registruotis  vaikus auginančios mamos, senjorai, paaugliai, jaunuoliai. Visi tie, kurie nėra užsiregistravę Užimtumo tarnyboje, tačiau nori įgyti profesinę specializaciją arba pagilinti jau turimas žinias ir vėliau  galbūt integruotis darbo rinkoje.

Rudens ir pavasario sesijų metu jie bus mokomi kūrybinių industrijų specializacijų: rūbų dizaino, tekstilės dekoravimo, fotografavimo, filmavimo, renginių techninio aptarnavimo pagrindų”, sako Sonata ir Henrikas Žižiai.  Plačiau apie Gluosnių kūrybines dirbtuves bus  galima sužinoti jau birželio 15 diena, šeštadienį, tam skirtoje palapinėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder