Medžių sulos klaipėdiečiams dar teks palaukti

Medžių sulos klaipėdiečiams dar teks palaukti

Pasibaigus kalendorinei žiemai ir lauke termometro stulpeliui šoktelėjus keliais laipsniais aukščiau nulio, sulos mėgėjai ir pardavėjai išsiruošia į miškus jos tekinti. Tiesa, didelių kiekių Klaipėdoje pritekinti šiemet dar nepavyko.

Senojo turgaus vyr. inspektorė Liliana Leparskaitė "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad turguje sulos šiuo metu nėra.

"Klevų sula buvo pasirodžiusi maždaug prieš tris savaites, o beržų dar tikrai nėra. Pirkėjai jos jau teiraujasi. Jiems geriau atsigerti natūralios sulos nei vandens iš krano. Ir sulos pardavėjų neatsiranda tiek daug, nes reikia specialių leidimų, ne taip paprasta juos gauti. Gal ir tai sumažina sulos pardavimą", - komentavo L. Leparskaitė.

Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus teigė, kad klevų sulos po truputį jau atsiranda ir turguje.

"Pradėjome pardavinėti klevų sulą beveik prieš dvi savaites, vieno litro kaina siekė 1 eurą. Dar pirkėjai nelabai žino, kad sulos jau yra, bet kas žino, po truputį pradeda pirkti", - sakė V. Mickus.

Jau yra ir atskirų sulos pardavėjų Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Šiaulietis Audrius sakė, kad sulą tekina iš nuosavame miške augančių klevų ir beržų. Vyras specialiai sulos tekinimo ir pardavimo nepraktikuoja, dažniausiai tekina sau, bet, jei yra norinčiųjų jos nusipirkti, parduoda. Iš jo 5 litrus sulos galima įsigyti už 5 eurus.

"Kol kas mažai sulos ištekėjo šiemet, mažai buvo šiltų ir saulėtų dienų. Štai ir šiandien Šiauliuose vėl neigiama oro temperatūra. Ir klevų, ir beržų sula kai kur jau bėga, kitur - dar ne. Kol kas kiekiai labai maži, buvo kelios šiltos dienos, išbėgo šiek tiek. Bet dar tikrai bus, dar oras nespėjo įšilti. Žmonės domisi, vieni iš kitų sužinoję man skambina ir klausia, ar jau yra sulos", - dalijosi patirtimi Audrius.

Vilniuje gyvenantis sulos pardavėjas Gintaras tekina tik klevų sulą, nes savo sodyboje augina klevus. Vyras sako, kad pirkėjų trūkumu nesiskundžia, tik sulos ne visada užtenka. Vilnietis pardavinėja 1 litrą sulos už 1 eurą.

"Labai gerai sula bėga po oro temperatūros kaitos, kai naktį atšąla, o dieną vėl atšyla. Tokių dienų iki šiol buvo nemažai, tad ir sulos pritekėjo gana daug. Žmonės ieško sulos ir ją greitai išperka. Tiek negaliu prilašinti, kiek yra norinčiųjų", - šmaikštavo pašnekovas.

"Vakarų ekspreso" žurnalistai pasidomėjo, ar yra Klaipėdoje ir jos apskrityje pavienių sulos pardavėjų, tačiau tokių rasti kol kas nepavyko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder