Merą nustebino JAV viceadmirolės paprastumas

Merą nustebino JAV viceadmirolės paprastumas

Penktadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pietavo su JAV 6-ojo laivyno vade viceadmirole Lisa Franchetti. Ji būdama JAV laive vadavietėje "Mount Whitney" vadovaus NATO pratyboms Baltijos jūroje "Baltops 2018". Šiuo metu Lietuvos uoste vieši per 30 NATO laivų, dalyvausiančių pratybose.

Pratybas organizuoja NATO smogiamosios ir palaikymo pajėgos. Viceadmirolė L. Franchetti kartu su ją lydinčiais karininkais apsilankė miesto mero svetainėje su mandagumo vizitu.

"Įsivaizdavau, kad užimti tokias pareigas ne tik Amerikos kariniame laivyne, bet ir NATO gali tik moteris labai griežtu balsu. Maniau, tai bus tokia moteris, į kurią pažiūrėjęs net neprašomas stovėsi pagal komandą "Ramiai". Pabendravęs su ja supratau, kad ji labai paprasta, komunikabili. Pasirodo, kiek daug pasaulio ji matė, aplankė per 40 pasaulio šalių, kokių tik pareigų nėra turėjusi. Ko gero, dabartinės aukštos pareigos irgi ne paskutinis laiptelis jos karjeroje. Su ja lengva ir malonu bendrauti. Man visada smagu, kai pareigos žmogaus nesugadina, o priešingai - daro jį paprastesnį ir lengvai bendraujantį", - sakė V. Grubliauskas.

Viceadmirolė L. Franchetti yra ištekėjusi, turi šeimą, rūpinasi dukra. Šiuo metu tarnybą eina Italijoje. Lietuvoje ir Klaipėdoje lankosi pirmą kartą. Ji dėkojo miestui už šiltą karių sutikimą, už jų laisvalaikio organizavimą.

Miesto meras, pietaudamas su viešnia, pasikalbėjo ir apie kai kurias Amerikos mokyklas, kuriose mokslus tęsti ruošiasi Lietuvos karininkai. Vakar vakare V. Grubliauskas su viceadmirole susitiko oficialiame mero priėmime, kuriame koncertavo Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras.

Kadangi viceadmirolė šiek tiek paankstino susitikimo su miesto meru laiką, o V. Grubliauskas pavėlavo 1 minutę, tad atsiprašydamas pažadėjo L. Franchetti sugroti vieną kūrinį savo trimitu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder