Meras: informacija – ne vynas, kurį reikia brandinti

Meras: informacija – ne vynas, kurį reikia brandinti

Po premjero Sauliaus Skvernelio komentarų, jog kai kurie merai, skleisdami nepatikrintą informaciją apie koronavirusą renkasi pigius politinius taškus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas atsako, kad jo informacija buvo patikrinta, be to, ji nesanti vynas, kurį reikėtų brandinti.

Meras feisbuke aktyviai skelbė informaciją apie koronavirusą, taip pat ir naujus uostamiestyje patvirtintus atvejus.

„Nežinau, ar taip kalbantys užsidirbo brangių politinių taškų. Bet galiu paklausti žiūrėdamas į akis taip kalbantiesiems: o kiek ir kokios informacijos buvo, kuri nepasitvirtino? Kiek ir kokios informacijos buvo, kurią reikėjo paneigti? Kiek ir kokios informacijos buvo, kuri buvo klaidinanti?“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį klausė V. Grubliauskas.

„Šioje vietoje, matyt, pasakant abstrakčius kaltinimus, neturint kažkokių konkrečių įrodymų, kažkas renkasi ne ką brangesnius politinius taškus“, – pridūrė jis.

Meras teigė nesistengiantis pelnyti jokių politinių dividendų, o tiesiog laikosi nuomonės, kad patikrintą informaciją svarbu žinoti čia ir dabar.

„Tai ne koks vynas, kuriam reikia brandinimo laiko, ar konjakas. Tai informacija, kurią žinant galima vieniems ar kitiems pareigūnams, tarnautojams, galų gale, bendruomenei žinant, priimti vienokius ar kitokius sprendimus“, – pridūrė jis.

Uostamiesčio vadovas ragino politinių taškų nesirinkti ir atsakingai informaciją komentuojančių žmonių sąskaita.

S. Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad reikėtų vadovautis patikrinta informacija iš vienintelio oficialaus šaltinio.

„Jei kažkas nori, nežinau, kaip pavadinti, pigių politinių taškų, gali skleisti informaciją, kuri nėra patikrinta, nėra šimtaprocentinė“, – sakė premjeras.

„Geriau palaukti penkias, septynias ar dešimt minučių ilgiau, bet gauti patikimą informaciją, nei vadovautis gandais ar atskirų savivaldybių merų informacija, kurie stengiasi būti dėmesio centre tokiu būdu, o ne užtikrindami kokybišką savo pareigų vykdymą“, – pridūrė jis.

Lietuvoje šiuo metu patvirtinti 36 koronaviruso atvejai, ištirti 1027 žmonės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder