Mergytė jau laukia berniuko

Mergytė jau laukia berniuko

Penktadienį M. Mažvydo alėjoje ant akmeninio suoliuko "prisėdo" bronzinė mergaitė - bendrovės "Vakarų medienos grupė" (VMG)dovana Klaipėdai.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad šis skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo kūrinys netrukus turėtų sulaukti ir kompanijos - to paties autoriaus sukurto ir bendrovės "Limarko" miestui dovanojamo berniuko, rankose laikančio iš popieriaus išlankstytą laivelį.

"Džiugu, kad miestas puošiasi, gražėja, kad Mažvydo alėja tampa vis jaukesne salele. Tikimės, kad ši mergaitė klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams teiks džiaugsmą ir gėrį", - atidengiant skulptūrėlę sakė VMG valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Idėjos, kaip sušildyti M. Mažvydo alėjos suoliukus, sumanytojų - Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) - viceprezidentas Leonas Makūnas atviravo, kad pamačius sąmatą, kiek kainuotų sukurti tokią skulptūrėlę, buvo imta abejoti, ar ji papuoš alėją.

"Džiugu, kad atsirado tokių mecenatų, kurių dėka mergytė su kasytėmis jau sėdi ant suoliuko", - VMG dėkojo jis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat džiaugėsi, jog bendrovė, kuri investuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, elgiasi patriotiškai, puošia savo miestą Klaipėdą.

"Ši skulptūrėlė - tarsi mažo vaiko ir gamtos santykio simbolis. Šiais civilizuotais laikais, kai daugelis tapo priklausomi nuo kompiuterių, jaučiamas atotrūkis nuo gamtos. Tačiau vaikų širdelės dar jaučia gilesnį ryšį su gamta. Norėjau sukurti šiluma dvelkiantį kūrinį. Kai lankausi užsienyje, dažnai stebiu, kaip didžiosiose miestų aikštėse žmonės lesina paukščius. Man tai taip gražu. Tad jei kas pabers šalia mergaitės skulptūrėlės trupinėlių jos rankose laikomam paukšteliui, gal paukščių atskris ir daugiau. Gal jie nutūps ir ant mergaitės kasų?" - fantazijomis, kaip skulptūrai įkvėpti gyvybės, dalijosi jos autorius K. Pūdymas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder