Mieste kauks sirenos

Mieste kauks sirenos

Antradienį Lietuvoje vyks specialiųjų tarnybų pratybos - bus įjungtos sirenos, į telefonus bus siunčiami informaciniai pranešimai. Užkauks ir Klaipėdoje įrengtos sirenos.

Pratybų metu kelių savivaldybių gyventojai bus perspėjami apie neva įvykusią avariją Astravo atominėje elektrinėje Baltarusijoje. Tačiau klaipėdiečių perspėjimai apie šį incidentą neturėtų pasiekti.

Vietoje to nuo 10.15 val. tris minutes vyks Klaipėdos mieste įrengtų sirenų patikrinimas.

"Apie Astravo elektrinės avariją bus informuojamos tik tų savivaldybių, kurios yra tam tikru spinduliu nuo nuo incidento vietos. Pas mus vyks eilinis sirenų patikrinimas. Jis buvo suplanuotas spalio 16 dieną, bet nusprendėme paankstinti ir patikrinimą rengti tą pačią dieną, kaip ir patikrinimą šalies mastu", - sakė už civilinę saugą atsakingas Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Žilvinas Vainora.

Pasak jo, šiuo metu Klaipėdoje yra 47 sirenos, iš jų 15 priklauso Savivaldybei. 18 sirenų yra centralizuotos. Tai reiškia, kad jas galima įjungti iš kabineto, nereikia specialiai kur nors važiuoti. 14 iš šių sirenų yra naujai įrengtos ir priklauso Savivaldybei, 3 yra SGD terminalo teritorijoje, 1 - UAB "Philip Morris Lietuva" teritorijoje.

Ž. Vainoros teigimu, ateityje įrengti naujų sirenų savo teritorijose planuoja įmonės "Klaipėdos nafta", "Klasco", "Bega".

"Triukšmo bus daug, bet laikas trumpas. Naujos Savivaldybės sirenos kauks ir sykiu transliuos pranešimą. Visi kiti, kurie girdės senas sirenas, kurios neturi balso funkcijos, turėtų įsijungti radiją, geriausiai "Laluną" arba Lietuvos radijo ir televizijos programas, kur bus transliuojami pranešimai apie tai, kad vyksta sirenų patikrinimas. Žmonės neturėtų išsigąsti, reikėtų laikytis rimties", - patarė Ž. Vainora.

Patikrinimo metu gyventojai bus informuojami ne tik per radiją ir televiziją, bet ir per gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų teikėjų tinklus, sistemą trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento tinklalapyje www.gpis.vpgt.lt. Perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų įjungimo pradžia 10.15 val. ir tęsis iki 10.17 val. Pranešimai bus kartojami kas 1 min.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder