Miesto centre šiukšlynas tik didėja

Miesto centre šiukšlynas tik didėja

Vakar rašėme, kad dėl perpildytų konteinerių ar laiku neišvežtų šiukšlių į dienraščio "Vakarų ekspresas" redakciją nuolat kreipiasi tai vieno, tai kito namo gyventojai. Tąsyk pretenzijų sulaukėme iš gyvenančiųjų Herkaus Manto gatvės 9A name.

Šiandien ryte sulaukėme dar vieno pasipiktinusio skaitytojo Ričardo T. laiško: "Vakar dienos straipsnyje apie šiukšlyną miesto centre atsakingi asmenys ginčijosi, kad nieko nežinojo apie jį. Vakar paskelbėte, o bendravote su jais manau ne vakar, bet niekas nepasikeitė... dar pablogėjo...  Šio ryto (7.15 val.) vaizdelis:

"Šiukšlynas - pačiame miesto centre kiekvieną dieną. Konteineriai nuolat perpildyti, purvini. Baisu. Senų, sulaužytų baldų kartono lakštai jau mėnesį laiko guli ir niekas neišveža. Maža to, už šiukšlių išvežimą moka tik 9A namo gyventojai, o šiais konteineriais naudojasi ir aplinkinių namų gyventojai, prekybos centras", - piktinosi miestiečiai.

UAB "Ecoservice Klaipėda" apskaitininkė vadybininkė Reda Jonikaitė priminė, kad klaipėdiečiai apie šiukšlėmis perpildytus konteinerius turėtų pranešti ne žurnalistams, o šiukšlių vežėjams. Ant konteinerio yra nurodyti jų telefono numeriai.

"Buitinių atliekų konteineriai yra išvežami tris kartus per savaitę. Pastatyti 6 konteineriai. Savivaldybės skaičiavimais, jų tikrai turi pakakti namo gyventojams. Šiukšlių vežėjams priklauso tvarkyti ir jų aplinką.

Antrinių žaliavų konteineriai tuštinami kas antrą savaitę: vieną savaitę išvežamas plastikas, kitą savaitę - popierius, o stiklas išvežamas kiekvieną penktadienį, tik vieną savaitę vienoje miesto pusėje, kitą - kitoje. Stambiąsias atliekas išveža Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro transportas", - aiškino pašnekovė.

R. Jonikaitė ir Herkaus Manto gatvės 9A namą administruojančios UAB "Vitės valdos" direktorius Vaidas Barakauskas, tvirtino, jog apie šiukšlių problemą Klaipėdos centre išgirdo tik iš žurnalistų.

"Gyventojai nesiskundė. Šiukšles išvežantys šiukšlių vežėjai privalo sutvarkyti ir aplink konteinerius, tad šiukšlės neturėtų kauptis", - samprotavo pašnekovas.

UAB "Ecoservice Klaipėda" atstovė pridūrė, kad perspektyvoje planuojama nurodytoje vietoje statyti talpesnius požeminius konteinerius. "Kada jie atsiras mieste, priklauso tik nuo savivaldybės", - sakė R. Jonikaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder