Miesto gimtadienio šventėje - dėmesys miesto simboliams

Miesto gimtadienio šventėje - dėmesys miesto simboliams

Rugpjūčio 1-ąją, minint 768-ąjį Klaipėdos miesto gimtadienį, bus iškelta ne viena, o trys miesto vėliavos, taip pat bus akcentuojami miesto herbas bei antspaudas. Reaguojant į koronaviruso diktuojamas taisykles, šventės programa bus netradicinė.

Tradiciškai miesto gimtadienio renginiai koncentruodavosi piliavietėje, nuo kurios ir prasidėjo miestas. Šiemet renginio teritorija bus daug platesnė, o centrine jos arterija taps Dangės upė, Kuršių marios.

"Šventinę dieną iš miesto rotušės bus išneštos trys Klaipėdos vėliavos. Laivai jas išplukdys trimis skirtingomis kryptimis: į Klaipėdos piliavietę, į Lietuvos jūrų muziejų ir į Jono kalnelį. Visose šiose trijose vietose, senuosiuose miesto gynybiniuose įtvirtinimuose, vėliavos bus vienu metu iškilmingai pakeltos.

Į Lietuvos jūrų muziejų vėliavą plukdys kurėnas, o vėliavos pakėlimo ceremonija vyks su folkloro muzika. Piliavietėje vėliavos pakėlimo ceremonija orientuota į jaunimą, čia skambės perkusijos garsai, koncertuos žinomas perkusinininkas Pavelas Giunteris, Jono kalnelyje bus tik pakelta vėliava. Vėliavos pakėlimo ceremoniją bus galima stebėti iš tolo ir internetu", - pristatė svarbiausią miesto gimtadienio akcentą renginį organizuojančio Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Asta Grušelionienė.

Taip pat per miesto gimtadienį, anot pašnekovės, lankytojams bus pirmą kartą atvertos durys į šiuo metu kuriamą Pilies muziejaus ekspoziciją rekonstruotoje šiaurinėje kurtinoje. "Ši muziejaus ekspozicija bus atidaryta tik kitais metais, tačiau suprantame, kad jau dabar žmonėms smalsu, kas ten bus. Per miesto gimtadienį bus pristatytas ekspozicijos fragmentas, atskleidžiantis miesto gyvenimą XVI-XVIII a.", - sakė A. Grušelionienė.

Muziejaus darbuotoja priminė, kad ekspozicijos lankytojų srautas bus ribojamas pagal galiojančius reikalavimus dėl COVID-19 grėsmės, tad gali tekti palaukti "gyvoje" eilėje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder