Minijos turgelyje – dar viena gerumo akcija

Minijos turgelyje – dar viena gerumo akcija

Žvarbų šeštadienio vidurdienį Žvejybos uosto rajone esančiame turgelyje rikiavosi būrys žmonių, nekantriai laukdami jau 4–osios rūbų dalinimo akcijos.

Šią akciją, kaip ir pernai, organizavo 2015–ųjų balandį įsteigta nevyriausybinė organizacija Pokyčių bendruomenės fondas ir Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis bei Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Kalnupės filialas. Drabužių surinkimo tvarka nesikeitė, uostamiesčio žmonės drabužius galėjo nešti į biblioteką, iš kurios jie šeštadienį buvo išvežti į turgelį.

Didžiausia susirinkusiųjų dalį sudarė pensininkai, bambėdami ir tirtėdami nuo šalčio, nagrinėjo drabužių krūvas, ieškodami geresnio rūbelio sau. Viena pakalbinta moteris sakė, kad šiemet nieko gero nėra.

„Jaunimas tokių drabužių nenešioja, o mums senukams, didesnių gabaritų visai nieko nėra. Visi drabužiai siauri ir maži“, - skundėsi ji. 

Kita pašnekovė, jauna mamytė, kalbėjo atvirkščiai: „Šioje akcijoje dalyvauju jau antrą kartą. Praėjusiais metais prisirinkau ne tik drabužių, kurie tinka po namus pasisukioti, bet su tokiais ne gėda ir į miestą išeiti, o ir pliušinių žaislų savo mažiesiems. Visi žinome, kaip žaislai brangiai kainuoja. Todėl labai džiaugiuosi, tokia akcija. Tikiuosi, kad ir šiemet pasiseks.“

„Kaip sakoma kuo toliau, tuo viskas geriau. Šiemet stengėmės labai plačiai paskleisti informaciją, naudojomės „Facebook“ tinklalapiu, buvo skelbimas „Lalūnos“ radijuje, skelbimai buvo iškabinti Klaipėdos savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Žmonių susidomėjimas didelis, sunešti rūbeliai geri. Mačiau, kad kai kurie žmonės atveža net išlygintus, kiti surašo, koks drabužio amžius. Didžiąją dalį sunešė klaipėdiečiai, žmonės turi labai didelį poreikį dalintis, biblioteka buvo tiesiog užversta drabužiais. Manau, kad turėtų būti pastovi vieta, į kurią žmonės galėtų nešti nebereikalingus rūbus, žaislus ar kitus daiktus.“ – džiaugdamasis akcijos sėkme pasakojo S. Liekis.

Paklaustas, ar akcija vyks ir toliau, jis atsakė teigiamai: „Taip, tačiau tam reikia resursų, reikia savanorių, reikia patalpų, o tai kainuoja. Bet yra tokios įstaigos, kaip nakvynės namai, Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras, su kuriomis bendradarbiaujant galėtume puoselėti šią idėją ir ateityje įgyvendinti.“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder