Mokesčiai už darželį: verdiktas netrukus

Mokesčiai už darželį: verdiktas netrukus

Nors vakar mokesčių už uostamiesčio darželius tvarką analizuojanti darbo grupė ir nepateikė galutinio sprendimo, visgi dar kartą patvirtinta, jog linkstama prie to, kad mokesčiai už vaikų ugdymą ir maitinimą būtų išskaidyti.

Žadama, kad galutinis verdiktas bus pateiktas antradienį, nes iki tol valdininkai tėvų atstovams dar turi pateikti atsakymus į kai kuriuos rūpimus klausimus. Pavyzdžiui, kaip buvo paskaičiuotas žadamas įvesti nekintamas 15 eurų mokestis už maisto gaminimą.

Pagal naująją tvarką, kuri pritarus miesto Tarybai įsigaliotų nuo rugsėjo 1-osios, numatyta, kad ugdymo kaštai liktų Savivaldybės, o maisto produktų pirkimas bei patiekalų gaminimas - tėvų rūpestis. Sutarta, kad tuo atveju, jei vaikas nelanko darželio, tėvai neturėtų mokėti už maisto produktus, tačiau vis tiek kas mėnesį privalėtų mokėti 15 eurų už maisto gaminimą ir virtuvės išlaikymą.

"Mums iškilo klausimas, kaip buvo paskaičiuotas tas 15 eurų mokestis. Manome, kad jis galėtų būti vienu ar net keliais eurais mažesnis. Tad reikia peržiūrėti tuos skaičiavimus", - po vakar vykusio darbo grupės posėdžio sakė dabartinei tvarkai besipriešinančio Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

"Sutarėme, kad iki kito antradienio mūsų specialistai parodys skaičiavimo metodiką", - žadėjo Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Taip pat tėvų atstovė siūlė griežtinti darželio lankomumo reikalavimus, nes esą dabar dažnai kai kurie tėvai elgiasi nesąžiningai - tik užima vietą darželyje, bet vaikas realiai jo beveik nelanko. Tai esą neteisinga tų vaikų, kurie nepatenka į darželius, atžvilgiu.

Pasak N. Laužikienės, lankomumo niuansai bus reglamentuoti kitoje - vaiko priėmimo į ugdymo įstaigą tvarkoje. Esą ten ir bus išaiškinta, kiek gali būti nepateisinamų dienų ir kas yra tos nepateisinamos dienos.

"Visi šie klausimai bus įteisinti sutartyse su tėvais", - paaiškino N. Laužikienė.

Pasak jos, ateinančio antradienio darbo grupės posėdyje, kuris, manoma, bus galutinis, planuojama aptarti, kaip bus organizuojamas priešmokyklinukų, kurie bus ugdomi mokyklose, maitinimo klausimas.

"Principinis sprendimas jau yra, bet antradienį dar sudėsime galutinius taškus", - žadėjo N. Laužikienė.

Įvedus šią tvarką, kuri būtų nauja ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, mėnesinis mokestis už darželį padidėtų maždaug 1,25 euro. Tačiau kol kas tai - tik preliminarūs skaičiavimai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder