Nacionalinis diktantas buvo rašomas ir uosto direkcijoje

Nacionalinis diktantas buvo rašomas ir uosto direkcijoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pirmą kartą prisijungė prie gražios iniciatyvos – Nacionalinio diktanto.

Mintis sukviesti darbuotojus pasitikrinti raštingumo bei susirungti dėl raštingiausio Lietuvos gyventojo vardo kilo Uosto direkcijos kalbos tvarkytojoms.

„Uosto direkcijos darbuotojai neabejingi lietuvių kalbai – gavę pataisytus dokumentus dažnai pasidomi, kodėl prireikė daugiau kablelių, buvo pakeistas žodžio linksnis ar užkabinta nosinė. Įvairių sričių specialistai tariasi su mumis dėl lietuviškų terminų, svetimvardžių adaptavimo ir panašiai. Jau seniai audėm mintį išrinkti raštingiausią Uosto direkcijos darbuotoją, tad Nacionalinis diktantas – puiki proga tai padaryti ir tuo pačiu parodyti pagarbą savo kalbai“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kalbos tvarkytoja Inga Augustinienė.

Nacionalinis diktantas rengiamas nuo 2006 m. visos Lietuvos mastu. Pagrindinis konkurso tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai. Raštingumą skatinančio konkurso organizatorius VšĮ Pilietinės minties institutas kasmet kviečia visas Lietuvos įmones dalyvauti Nacionaliniame diktante.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder