Naktinė Klaipėda: gaudynės, greitis ir bandymas papirkti

Naktinė Klaipėda: gaudynės, greitis ir bandymas papirkti

Šeštadienio vakarą Klaipėdos policijos pareigūnai surengė reidą, kurio metu tikrino vairuotojų blaivumą bei važiavimo greitį. Beveik penkias valandas trukusio vairuotojų patikrinimo metu nustatyta gana daug pažeidimų.

Patikrinimui vadovavęs Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas sakė, kad iš viso buvo užfiksuoti 47 pažeidimai. Daugiausia jų buvo leistino greičio viršijimas apie 30-40 km/h.

Iš klaidų nepasimokė 

"Pasižymėjo" vienas 1987 m. gimęs vairuotojas - "Volkswagen Multivan" vairavęs vyras kelyje, kur leidžiamas 50 km/h greitis, važiavo 91 km/h greičiu. Sustabdytas pareigūnų siūlė jiems 200 eurų už tai, kad nebūtų rašomas protokolas. Tačiau bandymas papirkti baigėsi komisariate, kur paaiškėjo, kad prieš keletą savaičių tas pats vairuotojas taip pat buvo sustabdytas viršijęs greitį, siūlė kyšį pareigūnams ir šiuo metu dėl šio įvykio jau pradėta byla.

Ant Mokyklos g. tilto budėjusiems policijos ekipažams pakliuvo ir vienas vairuotojas, kuris apie pareigūnų reidą bandė įspėti kitus vairuotojus mirksėdamas ilgosiomis automobilio šviesomis. Jo taip pat laukia bauda. Reide dalyvavę pareigūnai pabrėžė, kad signalizuojant šviesomis daroma meškos paslauga. 

"Tai yra pačių vairuotojų nesupratingumas, jie galvoja, kad daro kažkokią paslaugą. Mūsų darbas yra mažinti avaringumą kelyje, žuvusiųjų skaičių, o viena iš priežasčių, dėl kurių įvyksta skaudūs eismo įvykiai, yra viršytas greitis. Tokie vairuotojai, įspėdami kitus vairuotojus, jokios paslaugos tikrai nedaro, bet, deja, vairuotojai to nesuvokia. Pavyzdžiui, perspėtas vairuotojas tą kartą pravažiuos, bet kitur viršys greitį ir tai gali baigtis skaudžiai", - sakė K. Virbauskas.

Be to, vienas vairuotojas važiavo transporto priemone prekybiniais numeriais, nors neturėjo transportavimo dokumentų, du vairuotojai važiavo neturėdami klevo lapo lipduko, nors dar neturi dvejų metų vairavimo stažo.

Mieste buvo tikrinamas ir vairuotojų blaivumas. Pareigūnus maloniai nustebino tai, kad apsvaigusiųjų nepasitaikė, o vienas vairuotojas "įpūtė" leistiną normą.

Bėglį gaudė šūviais

Pareigūnams vakar teko vykti ir į rajoną - buvo gautas pranešimas, kad Vėžaičiuose nuo kelio nuvažiavo "Opel Omega". Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad automobilį vairavo neblaivus 22 metų vairuotojas. Įvykio metu buvo sužalotas nepilnametis keleivis, jis kartu su vairuotoju išvežtas į ligoninę.

Rajone neramu buvo ir užpraėjusią naktį. Kiek po vidurnakčio Klaipėdoje pareigūnai bandė sustabdyti automobilį "Audi A6", tačiau jo vairuotojas padidino greitį ir išvažiavo į autostradą. Bėglį vijosi 4 ekipažai. "Audi" pareigūnai persekiojo iki Kretingos, tačiau Jokūbave jis atsiplėšė ir pasislėpė. Vėliau Kretingos pareigūnai jį pastebėjo važiuojantį miško keliuku, persekiojimas buvo tęsiamas toliau.

Buvo peršautos automobilio padangos, bėgliai pervažiavo ir ant kelio nutiestą"ežį", tačiau nenorėjo sustoti. Galiausiai, nuriedėjęs dar apie pusantro kilometro, automobilis nuvažiavo nuo kelio ir ten bėgliai buvo sulaikyti. Ir vairuotojas, ir keleivis buvo neblaivūs. Be to, paaiškėjo, kad 1980 m. gimęs vyras automobilį vairavo neturėdamas teisės to daryti, tad šio vairuotojo laukia griežta bausmė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder