NATO pajėgų delegacija susipažins su Klaipėda

NATO pajėgų delegacija susipažins su Klaipėda

Klaipėdoje su oficialiu vizitu penktadienį lankysis NATO pajėgų padalinio Vilniuje vadovas, Danijos kariuomenės pulkininkas Jakobas Sogardas Larsenas su delegacija.

Po apsilankymų kituose šalies miestuose NATO kariškiai penktadienį atvyks į Klaipėdą, kur susitiks su vietos valdžios institucijų atstovais, pristatys, kokiam NATO integravimo štabui vadovauja, kokie yra jo sukūrimo tikslai bei kokių uždavinių siekiama.

Svečiai susitiks su Klaipėdos miesto savivaldybės meru Vytautu Grubliausku ir Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu, žiniasklaidos atstovais, lankysis Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje, valstybės įmonėje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje bei uoste dirbančiose bendrovėse.

Nuo 2015-ųjų rugsėjo Europoje pradėjo veikti aštuoni NATO pajėgų integravimo vienetai, vienas iš jų - Vilniuje. Šiam padaliniui, kuriame dirba įvairių pasaulio šalių atstovai - karininkai ir seržantai iš JAV, Kanados, Vokietijos, Junginės Karalystės, Danijos, Portugalijos bei Lietuvos, vadovauja Danijos kariuomenės pulkininkas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder