Naujajame ir Senajame turguose visi paviljonai dirba įprastu grafiku

Naujajame ir Senajame turguose visi paviljonai dirba įprastu grafiku

Atėjus antrajai koronaviruso bangai ir visoje šalyje paskelbus karantiną verslininkus užklupo sunkūs laikai - ėmė tuštėti viešbučiai, užsidarė maitinimo įstaigos, tačiau vienoje didžiausių ir moderniausių turgaviečių Vakarų Lietuvoje - UAB "Naujasis turgus" prekyba nestoja.

Populiariausia Klaipėdoje maisto ir pramoninių prekių turgavietė UAB "Naujasis turgus" antrosios COVID-19 bangos metu veiklos nesustabdė ir artėjant didžiausioms metų šventėms kviečia prekybininkus nelaukti paskutinės minutės ir atvykti prekiauti tiek į Naująjį, tiek į Senąjį Klaipėdos turgus.

PRODUKTAI. Klaipėdos Naujajame ir Senajame turguose itin didelė kokybiškų produktų pasiūla.

"Rudeninis karantinas, turgaviečių verslo atžvilgiu, ne toks suvaržantis, kaip pavasarį, tad mūsų administruojami turgūs dirba kasdien įprastu grafiku: Senasis turgus nuo 6 iki 18 val., o Naujasis turgus nuo 7 iki 19 val.", - sakė šiuo metu abiems turgavietėms vadovaujantis Viačeslav Karmanov.

Artėjant kalėdinei prekybai įprastai naujoje turgavietėje prekybininkų padaugėja kone dvigubai. Direktorius prognozavo, kad šiemet gali būti dar didesnis pardavėjų anšlagas.

"Mes karantino metu negalime organizuoti švenčių, mugių ar renginių, kas anksčiau buvo įprasta. Galbūt todėl neįprastai anksti, jau spalio mėnesį, sulaukėme eglučių, girliandų prekybininkų skambučių, kurie rezervuoja vietas šventinei prekybai. Gali būti, kad ir smulkieji prekybininkai - rankdarbių, tautodailės meistrai - irgi įsikurs pas mus siūlydami savo sukurtas dovanėles. Kviečiame pardavėjus nelaukti paskutinės akimirkos, nes vietos šventiniu laikotarpiu sparčiai užsipildo", - kalbėjo V. Karmanov.

Viačeslav Karmanov šiuo metu vadovauja naujajai ir senajai Klaipėdos turgavietėms.

Komfortiškos sąlygos

Naujasis ir Senasis turgūs yra įsikūrę strategiškai patogiose vietose ir siūlo civilizuotas sąlygas tiek pirkėjams, tiek pardavėjams.

"Naujajame turguje jau dvejus metus veikia uždaras šildomas rūbų, avalynės ir kitų buities prekių paviljonas, bet vis dar atsiranda lankytojų, kurie jo nepamato ir klausia, kur dingo lauko prekyba", - juokėsi V. Karmanov.

TURGŪS. Naujasis ir Senasis turgūs kviečia pardavėjus prekiauti komfortiškomis sąlygomis.

Pasak vadovo, šiuo metu orai nelabai leidžia dirbti lauke, šalta, lyja, tad visiems prekybininkams sudarytos sąlygos persikelti į paviljonus. Naujajame turguje yra 4 paviljonai skirtingoms prekių rūšims. Senajame turguje jau atnaujinta pusė pagrindinio paviljono, o likusios dalies rekonstrukciją planuojama pabaigti iki gruodžio pradžios.

"Organizuojame prekybą taip, kad pirkėjai atvykę į mūsų turgus jaustųsi ir komfortiškai, ir saugiai. O kalbant apie asortimentą, tik turguje galima paragauti perkamą produktą ir įsigyti kokybiškos produkcijos, atkeliavusios tiesiai iš ūkininkų. Dauguma mūsų prekybininkų dirba turgavietėse jau kelis dešimtmečius. Žmonės juos pažįsta, ir metai iš metų perka tik iš jų. Tokių tradicijų neturi nė vienas prekybos centras", - tikino V. Karmanov.

Atsinaujina

Nepaisant karantino sunkumų pagrindinėse Klaipėdos turgavietėse vyksta atsinaujinimo darbai. Ypač pastebimai keičiasi Senasis turgus.

Pagrindinėje halėje išbetonuotos grindys, sudėtos plytelės, įrengtas LED apšvietimas, įrengti nauji praustuvai, nuotekų ir vandens tinklai, taip pat nupirkta ir 15 naujų vitrinų-šaldytuvų.

"Šaltuoju sezonu Senajame turguje visus prekybininkus norėtume sutalpinti į rekonstruotą halę. Ir pirkėjams, ir pardavėjams bus patogiau, kai vienoje erdvėje bus prekiaujama mėsa, daržovėmis, žuvimi. Ir dar tikrai liks erdvės ne maisto prekių pardavėjams", - pasakojo V. Karmanov.

ATNAUJINTA. Artimiausiu metu bus atidaroma naujai rekonstruota prekybos halė Senajame turguje.

Jau šią savaitę halė pradedama ruošti šventinei prekybai ir gruodžio pirmomis dienomis visi prekybininkai persikels po stogu.

O Naujasis turgus ruošiasi pokyčiams kitąmet. Tik pernai turgavietė atšventė įkurtuves po teritorijos atnaujinimo ir pramoninių prekių paviljono statybos, o ateinančiais metais statybininkų sulauks senieji mėsos ir daržovių paviljonai.

"Pavasarį norime pakeisti šaldymo įrangą ir vitrinas mėsos paviljone. Daržovių paviljone planuojame atnaujinti grindų dangą. Labai gali būti, kad ir žuvies paviljono prekybininkams turėsime naujienų. Planų daug, tikėkimės jų nesugriaus virusai ar netikėtos kliūtys", - vylėsi V. Karmanov.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder