Nepatogus laikas baido nuo egzamino

Nepatogus laikas baido nuo egzamino

Šiandien Klaipėdos savivaldybėje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko septintą kartą organizuojamo Konstitucijos egzamino pirmasis etapas. Jame savo teisines žinias atvyko pasitikrinti devyniolika klaipėdiečių, iš kurių du - teisinį išsilavinimą turintys piliečiai.

Dalyviams teko per 45 minutes pasirinkti iš trisdešimties klausimų sudaryto testo teisingus atsakymus. Kiekvienas klausimas turėjo penkis galimus atsakymų variantus, kurie buvo labai panašūs. Teisinį išsilavinimą turintiems asmenims skirtas buvo kitoks, nei skirtas kitiems dalyviams.

Savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė teigė, kad nuo tada, kai egzaminą pradėta rengti ne šeštadieniais, o darbo dienų pietų pertraukos metu, dalyvių skaičius tik mažėja. Štai užpernai Konstitucijos egzaminą laikė apie penkiasdešimt dalyvių, pernai jų buvo 26.

Antrasis egzamino etapas vyks spalio 15 dieną, taip pat savivaldybėje. Tuomet reikės atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą. Į jį pateks tie dalyviai, kurie pirmajame padarė ne daugiau kaip penkias klaidas. Pasibaigus abiem egzamino etapams, vertinimo komisija išrinks nugalėtojus, kurie bus apdovanoti spalio 29 d. Prezidentūroje vyksiančios iškilmingos ceremonijos metu.

Beje, Konstitucijos egzaminas buvo laikomas ir Klaipėdos universitete. Tačiau jį laikė tik trys studentai. Egzamino koordinatorius, universiteto Studentų reikalų skyriaus vedėjas Darius Rekis sakė, kad nei vienas iš dalyvavusiųjų nepateko į antrąjį etapą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder