Nori asfaltuoto kelio ar kiemo remonto - teks mokėti

Nori asfaltuoto kelio ar kiemo remonto - teks mokėti

Klaipėdos rajono savivaldybė jau imasi įgyvendinti sprendimus dėl daugiabučių kiemų remonto ir kelių rekonstravimo. Gyventojai, norintys, kad jų daugiabučio kiemas ar vietinės reikšmės kelias būtų suremontuotas greičiau nei numatyta planuose, raginami patys skirti tam lėšų.

Viskas labai paprasta - kaip greitai remontas įvyks, priklausys nuo to, kokią sumą esate pasiruošę skirti. Tie, kas mokės daugiausiai, kelininkų technikos savo kieme ar gatvėje sulauks greičiausiai.

"Viskas vyksta konkurso tvarka: jeigu kitų, pateikusių prašymą, įmoka bus didesnė, jiems atiteks daugiau balų ir gaus pirmenybę", - tvarką paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus.

Šiomis dienomis rajono Savivaldybė pakvietė tiek fizinius, tiek juridinius asmenis teikti prašymus dėl bendro naudojimo teritorijoje esančių daugiabučių kiemų remonto ar rekonstrukcijos. Pasiūlymų bus laukiama iki spalio 1 dienos.

Norinčiųjų prisidėti prie vietinės reikšmės kelių rekonstravimo ir remonto paraiškų laukiama iki lapkričio 1 dienos.

A. Ronkus teigė, jog įsigalėjusi nauja tvarka gyventojų buvo pageidaujama.

"Atsiranda daug norinčiųjų tvarkyti teritoriją patiems. Taip pat kreipiasi kvartalų vystytojai, kurie siekia padidinti sklypo vertę ir nori, kad mūsų vedamas kelias būtų suremontuotas greičiau. Nauji pakeitimai padeda viską padaryti paprasčiau", - tikino jis.

Nepaisant to, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas patikino, esą gyventojams, kurie nenori skirti papildomų lėšų daugiabučio kiemo ar kelio remontui, nerimauti nereikia. Pasak A. Ronkaus, šių darbų planas yra vykdomas įprastine tvarka, o remontas, atliekamas pagal anksčiau priimtus nutarimus, bus vykdomas iš papildomų Savivaldybės lėšų.

Beje, Klaipėdos rajono nustatyta "pirmenybinė" kiemų ir gatvių tvarkymo tvarka patinka ir uostamiesčio Savivaldybei. Ar ji galėtų būti taikoma ir mieste, dabar aiškinasi Savivaldybės specialistai. Jų išvadų laukiama iki spalio vidurio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder