Nuolaidų pradinukams nebus

Nuolaidų pradinukams nebus

Pagaliau iki miesto Tarybos kelią prasiskynęs siūlymas pradinukams viešuoju transportu važiuoti kone nemokamai vakar politikų buvo atmestas. Anot jų, nuolaidos pradinukams nevers dažniau naudotis viešuoju transportu, mat tėvai automobiliais į mokyklas juos veža dėl saugumo.

"Vakarų ekspresas" ne kartą rašė apie socialdemokratės Tarybos narės Lilijos Petraitienės siūlymą leisti pradinių klasių mokiniams viešuoju transportu naudotis nemokamai. Tą bandyta susieti ir su Darnaus judumo metais - esą mokinukai nuo jaunų dienų pramoktų naudotis viešuoju transportu ir galbūt išsiugdytų įprotį juo naudotis ir ateityje.

Buvo rastas tam tikras kompromisas - iš pradžių siūlyta, jog metinis bilietas mokinukams turėtų kainuoti 13,5 euro, tačiau kad tai nebūtų nuostolinga, nuspręsta taikyti 95 proc. nuolaidą ir leisti įsigyti mėnesinį bilietą už 1,35 Eur. Skaičiuota, jog tam per metus reikėtų apie 27 tūkst. eurų.

Tačiau prieš pradedant svarstyti klausimą liberalų frakcijos pirmininkė Vaida Žvikienė pareiškė, jog liberalai kartu su Rusų aljansu šį punktą iš naujos tvarkos siūlo išbraukti.

"Turėtume vadovautis ne emocijomis, ne rinkiminiais laikotarpiais, o argumentais ir konstruktyvia diskusija. Tikslas buvo skatinti pradinių klasių mokinius mokyti persėsti iš automobilių į viešąjį transportą. Tačiau tėvai įvardija, o vėliau "Facebook" padariau apklausą, kurioje 99 proc. iš 40 tėvų pasakė, jog kainos kriterijus jiems nėra faktorius", - sakė V. Žvikienė ir pabrėžė, esą tėvai vaikus automobiliais veža dėl jų paties saugumo.

Toks posūkis neliko neįvertintas iniciatyvos autorės - L. Petraitienė atšovė, jog šią idėją palaikančių tėvų parašų po peticija sulaukė daugiau nei 500. Esą jei pasiūlymas ne liberalų, tai jam ir nelemta tapti realybe.

Vis dėlto iš 25 posėdyje dalyvavusių Tarybos narių net 16 nepalaikė pigesnių bilietų pradinukams idėjos.

Nina Puteikienė pasiūlė palikti pirminį variantą ir pradinukams leisti važiuoti pigiai, o sykiu nedidinti iš Klaipėdos autobusų stoties į Palangos oro uostą važiuojančio autobuso bilietų kainos. Pasak politikės, taip tik būtų maitinamas vežėjas, kuris ir taip gauna Savivaldybės dotacijas, o veža be konkurso pagal laikiną sutartį.

Visgi po balsavimo nuspręsta, jog nuo kitų metų šis bilietas vietoje 1,1 euro kainuos 2 eurus. Taip pat kasmetinių ir Savivaldybės patvirtintų renginių metu jų dalyviams leista važiuoti nemokamai, o po konkurso bus pradėtas taikyti bilietų zonavimas į sodų bendrijas "Dituva", "Rasa", "Vaiteliai", "Tolupis" važiuojančiuose autobusuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder