Pagalbininkams policija nutiesė raudoną kilimą

Pagalbininkams policija nutiesė raudoną kilimą

Klaipėdos apskrities policijos komisariatas pilietiškus žmones, kurie šiais metais aktyviai padėjo policijos pareigūnams, pasitiko tarsi ryškiausias žvaigždes - nutiesė raudoną kilimą, apipylė padėkomis ir dovanomis.

Ketvirtadienio popietę jau tradicija tapusiame renginyje padėkota aktyviems policijos rėmėjams, taip pat įvertinti ir pasižymėję pareigūnai, saugios kaimynystės grupės ir policijos socialiniai partneriai.

Pasigenda dėmesio

Klaipėdos apskrityje šiuo metu yra 77 policijos rėmėjai ir 60 jaunųjų policijos rėmėjų, kurie, dirbdami neatlygintinai, prisideda prie to, kad policijos darbas būtų lengvesnis.

Komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas priminė, kad policijos namų durys visada atviros geriems žmonėms, pareigūnų rėmėjams ir pagalbininkams. Sykiu A. Motuzas išsakė priekaištų žiniasklaidai, kad gausiai rengiami reportažai apie kriminalinius įvykius, tačiau gerus darbus darantiems žmonėms dėmesio yra per mažai.

"Man gaila, kad geri darbai kažkaip neįvertinami, todėl mūsų misija yra nuoširdžiai padėkoti už jūsų pagalbą ir padėkoti ne tik jums, bet ir jūsų artimiesiems. Jūs esate tie šviesuliai, kurie sleidžia gerą idėją, kaip reikia geriau gyventi, kad reikia pradėti nuo savęs, nekaltinant visų aplinkui. Bendruomenė svariai prisideda tiriant įvairius įvykius, nes, paskleidus žinią, per kelias valandas sulaukiame vertingos informacijos iš žmonių, kurie pasitiki policija. Mes esame viena komanda. Svarbu yra maži žingsniai. Pasaulio mes neišgelbėsime, bet galime po truputį padaryti aplinką geresnę. Šiandien tuo dar kartą įsitikiname", - kalbėjo komisariato viršininkas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas visiems linkėjo asmeninės laimės ir kad nedingtų noras padėti, dirbti dėl savo miesto ir jo žmonių gerovės, pareigūnams atskirai palinkėjo visada saugiai grįžti į namus.

"Ne tik mes, klaipėdiečiai, bet ir visa apskritis galime džiaugtis, kad turime tokius pareigūnus ir komisariatą, kuris taip bendrauja su bendruomene. Turbūt nėra nė vieno, kuris nesuprastų, kaip svarbu jaustis saugiam, nebijoti, kad kas nors atsitiks ar kas nors užpuls. Jūsų tarnyba išskirtinai svarbi visiems mums - ačiū", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Padėkos ir aplodismentai

Policijos pareigūnai akcentavo, kad yra rėmėjų, kurie dirba net daugiau nei prašoma, patys nuolat siūlosi į pagalbą.

A. Motuzas už iniciatyvumą, nuoširdų darbą ir geranorišką bendradarbiavimą įteikė išskirtines padėkas ir vardinius policijos laikrodžius trims policijos rėmėjams: Virginijui Stalnioniui, Kasparui Laurynui Vaičiuliui ir Ignui Račkui.

Už aktyvumą ir bendradarbiavimą prevencinėse veiklose padėkota penkiems rėmėjams. Padėkos įteiktos Dainai Kaušiutei, Salomėjai Mikutytei, Deimantei Augaitei, Emilijai Davydovai ir Ernestui Tamkevičiui. Būtent E. Tamkevičius talkino pareigūnams sulaikant prieš kelias savaites uostamiesčio gyventojų rankines grobusį plėšiką.

Įvertinti ir jaunieji Klaipėdos policijos rėmėjai: Erika Koval, Ugnė Gedminaitė, Dovydas Poliščiuk, Renaldas Ahalbovn ir Ksenija Petkevičiūtė.

Atskirai padėkota socialiniams partneriams - Klaipėdos savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorei Editai Kučinskienei, Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos socialinei pedagogei Ingai Tamošauskaitei ir "Aitvaro" gimnazijos socialinei pedagogei Astai Bražinskienei-Gružauskei.

Meras V. Grubliauskas padėkas už atsakingą darbą, rūpinimąsi klaipėdiečių ir miesto svečių saugumu, viešąja tvarka įteikė Audrutei Dunčienei, Linai Misevičienei ir Modestui Montvydui.

Padėkota ir kitų apskrities komisariatų policijos pareigūnų rėmėjams ir socialiniams partneriams.

Už pagalbą Palangos policijai apdovanoti Rimas Pocius, Vytautas Edvardas Dermeikis, Aurika Stanislovaitienė, Saulius Juodaitis.

Klaipėdos rajono pareigūnai už paramą dėkingi Arminui Linkauskui, Dovydui Janukaičiui, Eimantei Kleinauskaitei ir Arnui Gailevičiui.

Plungiškiai pareigūnai dėkojo Robertui Bušnevui, Aušrai Grištaitei ir Vilmai Augustinei.

Kretingos rajono policininkams šiemet aktyviai talkino Karolina Skėrytė ir Virginija Kėdžiūtė.

Neringos policija dėkojo Kajui Kartanavičiui ir Mariui Griškevičiui.

Įvertinti ir žmonės, kurie kasdien stengiasi, kad jų gyvenamoji aplinka būtų saugi - tie, kurie inicijuoja saugios kaimynystės grupių steigimą savo gyvenamuose rajonuose, suaktyvina kaimynus.

Šiais metais veikliausios Klaipėdos saugios kaimynystės vardas atiteko Paupių bendruomenei.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder