Pajūrio pašonėje įsikūrusiame turguje – žemų kainų rojus

Pajūrio pašonėje įsikūrusiame turguje – žemų kainų rojus

10 euro centų – už tokią sumą neoficialiai tituluojamame vienu didžiausių sendaikčių turgų Baltijos šalyse – pajūrio Gariūnais pramintame Dituvos blusų turguje – galima įsigyti ne vieną prekę. Apatinio trikotažo kainos čia siekia vidutiniškai apie vieną eurą, o naujų drabužių galima įsigyti už kelias dešimtis eurų.

Kasmet vis daugiau prekybininkų suburiančio turgaus sėkmės paslaptis, rodos, paprasta – tiek naujos, tiek dėvėtos prekės per daug nepatuština nė vienos piniginės, o apsirengti nuo galvos iki kojų čia galima vos už kelis eurus.

Ko ir už kiek galima įsigyti?

Miestelis, kuris nuo Klaipėdos nutolęs apie penkiolika kilometrų, kiekvieno trečiadienio, šeštadienio ir sekmadienio priešpietę būna apgultas svečių – ir pirkėjų, ir pardavėjų.

Šeštadienio popietę, svilinant karščiams, pirkėjų jau buvo kiek mažiau, – prekybininkai tikino, kad turguje piko metas – ankstyvas rytas.

Didžiąją blusų turgaus dalį užima dėvėti arba naujutėlaičiai drabužiai – batai, rankinės, o maždaug trečdalį – namų apyvokos daiktai, baldai, buitinė technika bei įvairiausi iš namų sutempti niekučiai.

Taigi ko ir už kiek galima įsigyti Dituvos blusturgyje? Batai, rankinės, įvairiausi drabužiai, aksesuarai, kvepalai, apatinis trikotažas, kojinės – šių prekių kaina siekia maždaug nuo 50 euro centų iki 20 eurų.

Dėvėtų drabužių kainos čia svyruoja nuo keliasdešimt euro centų iki kelių eurų. Na, o naujos, dar etiketėmis padabintos – brangesnės. Pavyzdžiui, naują suknelę ar kuprinę galima įsigyti už maždaug 20 eurų, kai kurios prekės gali atsieiti ir daugiau.

O ypač patenkintos turėtų jaustis mažamečius auginančios mamos, nes kūdikių ir vaikiškos prekės, daugybė spalvotų batelių blusturgyje kainuoja vos po eurą ar du. Tiesa, tokių prekių galima rasti ir vos už 50 euro centų.

Tris vienetus turkiškų vyriškų apatinių galima įsigyti už penkis eurus, tiek pat kainuoja ir dvylika porų kojinių.

Turguje gausu ir firminių prekinių ženklų kopijomis prekiaujančių prekybininkų. Itin paklausi čia parfumerija, ant kurios pakuočių – žymūs vardiniai pavadinimai, nors kainos – keliolika kartų mažesnės už originalių prekių.

„Chanel“ čia virsta „Canal“, „FILA“ – „FITA“, „Calvin Klein – „Kalvin Glain“ ir panašiai.

Kol moterys apžiūrinėja krūvas ant stalų sukrautų drabužių, vaikai bei vyrai taip pat nesnaudžia – turguje gausu žaislų, dėlionių, paspirtukų, kanceliarinių prekių. Vyrai sukinėjasi tarp buities rakandų, dviračių, senų detalių, filmų, žvejybos reikmenų, įrankių ir t.t.

Turguje gausu ir įvairiausių dydžių kirvių, ir senovinių blynų keptuvių, ir grybams bei kitokioms miško gėrybėms skirtų krepšių.

Vilioja nedidelėmis kainomis

Tiesa, Dituvos blusturgyje pakalbinti prekybininkai tikino – prekių paklausa ir žmonių srautai itin priklauso nuo oro sąlygų – pučiant žvarbesniam vėjui ar lyjant – pirkėjų mažiau.

O kai oras ne toks kaprizingas, prekėmis nuguldyti stalai, kilimėliai, automobilių priekiniai stiklai tiesiog apspisti pigesnių niekučių ieškančių pirkėjų.

„Čia ką nusipirkti randa ir senas, ir jaunas. Vyresniems svarbiausia – kad būtų nebrangu, nes čia galima apsipirkti daug pigiau nei prekybos centruose. Jauni žmonės dabar neretai rūpinasi ekologija.

Ypač turintys mažų vaikų – kam pirkti brangius rūbelius, kuriuos po mėnesio tas vaikas išauga?“ – svarstė vaikiškais drabužiais ir avalyne prekiaujanti turgaus prekeivė.

Jai pritarė ir apatinį trikotažą įsigyti siūlanti moteris. „Pažiūrėkite, kokie gražūs, nauji, medvilniniai apatiniai – ir vos vienas euras. Kur dar rastumėte tokią kainą?“ – klausė savo kolekciją aprodanti prekybininkė.

Į šį turgų po atviru dangumi daugiausia suvažiuoja prekiautojai iš Tauragės, Jurbarko, Palangos bei Klaipėdos. Apsipirkti čia neretai užsuka ir prie jūros viešintys kaimynai estai bei latviai.

Blusų turgus veikia trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Beje, Dituvos blusų turgaus prekybininkai atsparūs ir didžiausiems šalčiams – jie čia dirba ir žiemą, ir vasarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder