Pametęs piniginę, vyras to nesitikėjo

Pametęs piniginę, vyras to nesitikėjo

Klaipėdietis vairavimo instruktorius Vytautas Serapinas didžiuojasi jaunąja Lietuvos karta. Praėjusią savaitę vėlų vakarą vyras pasigedo savo piniginės, kurioje buvo apie 180 eurų ir svarbūs dokumentai. To, kas įvyko toliau, jis nesitikėjo.

Ko gero, mažai tikėtina, kad pamesti pinigai atsirastų. Panašiai mąstė ir V. Serapinas. Tačiau Klaipėdoje studijuojantis plungiškis Rokas tokią jo nuomonę pakeitė.

"Šis vaikinas man išsprendė labai daug problemų", - redakcijoje apsilankęs ir geradarį 18-metį Roką atsivedęs kalbėjo V. Serapinas.

Šaltą ir tamsų vakarą jis privažiavo prie Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Janonio g., kurioje jaunuolis mokosi. Išleidęs keleivį, vyras pajudėjo, tačiau netrukus pastebėjo ant automobilio grindų gulintį mobilųjį telefoną. Jis susizgribo, kad dingo ir piniginė.

"Apsisukau atgal ir grįžau, tačiau nieko nebuvo. Pamaniau, kad iškrito ant žemės lauke", - sakė jis.

Piniginę vyras pametė apie 21 valandą, o štai jau 23 valandą sulaukė netikėto policijos pareigūno skambučio.

Kartu su vairavimo instruktoriumi redakcijoje apsilankęs Rokas pasakojo gyvenantis mokyklos bendrabutyje. Tą vakarą su draugu jis išėjo į lauką, kai staiga ant žemės pamatė piniginę.

"Pasižiūrėjome, buvo dokumentai. Neradome vizitinės, o vogti tikrai nenorėjome. Tad nuvežėme į policiją", - kukliai pasakojo jaunuolis.

Automechaniką antrame kurse Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje studijuojantis vaikinas tikino, kad piniginėje buvę 180 eurų nesugundė: "Nėra anksčiau buvę tokių atvejų. Tačiau net nesudvejojau. Aš galvoju, kad tai yra sąžinės reikalas. Žmogus turi turėti šią savybę. Mane taip auklėjo tėvai, kurie mokė nevogti."

V. Serapinas pasakojo, kad toks jaunuolio geranoriškumas jį išties nustebino ir prisiminė istoriją, nutikusią bičiuliui. Pastarasis Vokietijoje ant suolo viename miestų paliko didelę sumą pinigų - apie 37 tūkst. markių.

"Apie tai bičiulis pranešė net televizijai, joje pasirodė pranešimas. Ir tada jam paskambino studentas, radęs pinigus", - sąžininga jaunąja karta džiaugėsi V. Serapinas.

"Tą dieną buvo atvežtos net dvi piniginės ir vienas vairuotojo pažymėjimas. Vieną piniginę, jūsų minėtą, į komisariatą atvežė du jauni vaikinai, joje buvo pinigų - 180 eurų. Pareigūnas Nerijus Vitosis išsiaiškino, kam priklauso piniginė ir grąžino ją savininkui", - komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Ji pabrėžė, kad pamestų daiktų į policiją atnešama nemažai.

"Daug turime rastų daiktų: telefonų, dviračių, papuošalų. Yra buvę, kad net važiuojamojoje kelio dalyje rado televizorių, supakuotą dėžėje", - pasakojo A. Grauslienė.

Ji teigė, kad internete, adresu www.klaipeda.policija.lrv.lt, yra skelbiama informacija apie rastus daiktus. "Ten dedame rastų daiktų nuotraukas ir laukiame, kol atsilieps savininkai", - patikino A. Grauslienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder