Per Kalėdas miestas skendo šiukšlėse

Per Kalėdas miestas skendo šiukšlėse

Pietinės uostamiesčio dalies gyventojai gražiausias metų šventes pasitiko su perpildytais buitinių atliekų konteineriais, nes koronavirusu užsikrėtus vienuolikai UAB "Ecoservice Klaipėda" darbuotojų sutriko atliekų vežimo grafikas.

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai dar Kūčių išvakarėse ėmė dalintis nuotraukomis, kuriose matyti perpildyti ir kelias dienas neištuštinti šiukšlių konteineriai. Pietinės Klaipėdos dalies gyventojai piktinosi, jog net ir gražiausias metų šventes turi pasitikti šiukšlynuose, o kylantis vėjas šiukšles dar ir išnešioja po kiemus.

Į atliekų vežimo problemą iškart sureagavo ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris patikino, jog tai bus išspręsta.

"Iš pat ryto susiskambinau su KRATC'o vadovais, pareikalavau, kad nedelsiant būtų ieškoma, kaip išvežti susikaupusias atliekas, o jau po to tirti, kaip ir kodėl kilo tokie nepatogumai kai kuriose miesto vietose pietinėje dalyje", - socialiniame tinkle rašė V. Grubliauskas.

Meras tikino, jog, siekiant spręsti susidariusią problemą, atliekos buvo vežamos iki pat vėlumos, o kad visos jos būtų priimtos, buvo pratęstas ir sąvartyno darbo laikas. Vis dėlto, siekiant išspręsti problemą, teko pasitelkti ir policijos pareigūnus.

"Situaciją labai sunkina automobiliais užkimšti kiemai, į kuriuos atliekų surinkėjams dažnu atveju patekti neįmanoma.

Kai kur gelbsti policija, kai kur konteinerius tenka rankomis tempti net 300 metrų.

Tad situacija ne iš lengvųjų, bet ji tikrai "švarėja", - dėstė V. Grubliauskas.

Klaipėdoje atliekų išvežimo paslaugą teikianti UAB "Ecoservice Klaipėda" informavo, jog nuo gruodžio 20 dienos bendrovės padalinyje 11 darbuotojų užsikrėtė COVID-19 virusu. Todėl dėl darbuotojų trūkumo šventiniu laikotarpiu buvo nespėta pagal nustatytą grafiką surinkti ir išvežti atliekų.

"Bendrovė buvo numačiusi, kad Klaipėdoje per šventes dirbs daugiau darbuotojų, tačiau dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių atsitiko priešingai. Esame sukvietę kolegas iš kitų regiono įmonių, stengiamės pasivyti įprastus grafikus. Atsiprašome klaipėdiečių už nepatogumus", - dėl susiklosčiusios situacijos apgailestavo UAB "Ecoservice Klaipėda" direktorius Saulius Budrevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder