Perkėla vėl parduoda traukinukus

Perkėla vėl parduoda traukinukus

Balandžio pradžioje vyks AB "Smiltynės perkėla" paskelbtas aukcionas, kurio metu bus bandoma parduoti du autotraukinukus. Jų pradinė kaina - 48 tūkst. eurų. Bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas sako, kad su jais daugiau rūpesčių nei naudos.

Po vieną traukinukai neparduodami, reikia pirkti abu su 6 vagonais.

AB "Smiltynės perkėla" užsakymu autotraukinukai Bulgarijoje buvo pagaminti 2004 m. Bendrovė juos įsigijo išsimokėtinai už 864 tūkst. Lt. Kelerius metus mokant palūkanas traukinukai "Smiltynės perkėlai" atsiėjo per 1 mln. Lt.

Amžinatilsį bendrovės direktorius Algirdas Žukauskas jais labai didžiavosi, nes tai buvo pirmoji tokio tipo transporto priemonė Lietuvoje. Traukinukai kursavo Smiltynėje: vienas iki Lietuvos jūrų muziejaus, kitas - iki paplūdimio antrojoje perkėloje. Neretai per didžiąsias miesto šventes bendrovės traukinukai būdavo savotiškas papuošalas ir atrakcija.

Dabartinis bendrovės vadovas D. Butvydas teigia, jog visos bendrovės veiklos turi būti pelningos. O dėl traukinukų prasidėjus sezonui reikia samdyti praktiškai tik dviem mėnesiams jų vairuotojus, kurie turi atitikti daugybę reikalavimų ir t.t.

"Sausumos transportas - mūsų bendrovei visiškai nebūdinga veikla. Mes teikiame vandens transporto paslaugas", - sakė D. Butvydas.

Be to, į Lietuvos jūrų muziejų būna specialūs keltų reisai, tad traukinukų paslauga esą tapo dar mažiau reikalinga.

Bendrovė jau ne pirmą kartą bando parduoti traukinukus. Aukcionas buvo skelbiamas ir 2013-aisiais, tačiau norinčiųjų įsigyti taip ir neatsirado.

Paklaustas, ar kursuos šiemet traukinukai Smiltynėje, jeigu jų ir vėl nepavyks parduoti aukcione, D. Butvydas atsakė, jog po aukciono ir bus sprendžiama, ką daryti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder