Piketuotojai prie savivaldybės žarstė perspėjimus

Piketuotojai prie savivaldybės žarstė perspėjimus

„Kada įstatymas projektuotojus įpareigos išsaugoti sveikus medžius?“, - pirmadienio vakarą klausė prie Klaipėdos miesto savivaldybės susirinkę piketuotojai, reiškę nepasitenkinimą dėl anot jų, masiškai mieste naikinamų medžių.

Piketą rengusios asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkės Liudvikos Kuzminčiūtės teigimu, dabar vykstančios Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukcijos metu planuojama įrengti parkavimo vietas Danės g., todėl joje bus šalinami brandūs medžiai.

„Bastionų tilto nutiesimas bei platinama Danės gatvė ne tik sumažins Danės skvero plotą, bet ir įrėmins jį taršių magistralių apsuptyje“, - įsitikinusi L. Kuzminčiūtė.

Ji teigė, kad protesto akciją paskatino planuojama Atgimimo aikštės rekonstrukcija, Danės gatvėje planuojamų parkavimo vietų įrengimo bei Bastionų tilto statybų projektai.

„Visi šie projektai vienareikšmiškai susiję į tai įtraukiant ir medžių kirtimą“, - piketo metu žurnalistams komentavo L. Kuzminčiūtė.

Anot jos, Bastiono tiltų planuojama statyba pasiglemš apie 8 proc. Danės skvero.

„Tuo pat metu nuo 14 iki 19 medžių bus iškirsta, neskaičiuojant krūmų. Per Bastionų tiltą pravažiuos 19 tūkst. automobilių per parą, Danės gatvė bus išplatinta. Tad susidaro tarši teritorija.

Atgimimo aikštėje buvo žadėta išsaugoti medžius. Duomenis, kuriuos pateikė projektuotojai, tegul neišsižeidžia, yra melagingi. Jei ten bus rengiami požeminiai garažai, medžiai visi bus kertami“, - įspėjo L. Kuzminčiūtė.

Piketui pasibaigus protestuotojai patraukė į Klaipėdos miesto savivaldybę, kurioje vyko posėdis dėl vieno iš miesto projektų.

Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento Projektų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Monika Lygnugarienė „Vakarų ekspresui" patvirtino žinanti apie surengtą piketą bei į projekto pristatymą susirinkusius piketuotojus. Šiame posėdyje dalyvavo ir ji.

„Vyko posėdis dėl Danės krantinės ir skvero projekto. Piketas buvo surengtas dėl kitų projektų - Danės gatvės, Bastionų tilto, Atgimimo aikštės. Kadangi taip sutapo, kad buvo viešas ir šio projekto pristatymas, jie atėjo", - sakė M. Lygnugarienė.

Tačiau L. Kuzminčiūtė šiuos žodžius „Vakarų ekspresui" paneigė. Ji tikino, kad šio piketo tikslas - pasipriešinti Danės skvero projektui.

Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas tikino apie protestuotojus sužinojęs likus valandai iki posėdžio pradžios. „Reakcija buvo ne tiek į skvero projektą, bet į visus vykdomus Klaipėdos miesto centre projektus. Tai žmonės, kurie nepatenkinti visais planuojamais ir vykdomais projektais centre", - sakė R. Zulcas.

Jo teigimu, projektuotojai, atlikę galimybių studijas, atsižvelgė į visuomenės poreikius: Atgimimo aikštėje numatyti želdiniai, Danės skvero projektuotojai susitiko su žaliųjų atstovais, Želdinių dalį projektavo tos srities specialistai. "Jie turi išsilavinimą, supratimą, todėl nemanau, kad jie pasiūlė blogus sprendinius", - įsitikinęs Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius.

R. Zulcas tikino, kad medžiai nėra šalinami masiškai - kertami tik tie, kurie yra blogos būklės, be to, jie atsodinami, tad projektai nėra blogai parengti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder