Pirtininkams gerų naujienų nežada

Pirtininkams gerų naujienų nežada

Panašu, jog užmojai privatizuoti Trilapio gatvėje įsikūrusią pirtį virs realybe. Teigiama, jog ateinančiais metais trūks plyš reikės didžiulių investicijų, o Savivaldybė negali išlaikyti komercinės ir socialinei paslaugai nepriskiriamos veiklos.

Tokios išvados paskelbtos po pasitarimo mero kabinete, kur Savivaldybės administracijos specialistai ir pirties vadovai išklausė veiklos audito pristatymą. Pasak mero Vytauto Grubliausko, nors ir stabilizavosi, tačiau lankytojų skaičiaus mažėjimo tendencija išlieka. 2010-aisiais priskaičiuota per 50 tūkst. apsilankymų, o pernai apsilankė tik apie 32 tūkst. žmonių. Be to, daugelis lankytojų - per 50 metų, pusę jų sudaro pensininkai ir neįgalieji.

Visi taip pat sutarė, jog anksčiau ar vėliau bus reikalingos nemažos investicijos.

Pabrėžta, jog pirties paslaugos yra komercinė veikla, tad Savivaldybė neva neturi nei galimybės, nei teisės ją toliau išlaikyti.

"Nors skiriasi vertinimas, manoma, jog pirtis dar galėtų ištempti apie ketverius metus. Bet tada viskas būtų nugyventa ir reikėtų didžiulių investicijų", - sakė V. Grubliauskas.

Anot jo, šį klausimą dar turėtų svarstyti Tarybos kolegija, kuriai, ko gero, bus siūlomi trys variantai: pirtį palikti status quo ir po to neišvengiamai ją remontuoti, akcijas parduoti iš dalies arba parduoti visą akcijų paketą. Atsižvelgus į dėstomus argumentus, linkstama prie pastarojo varianto. Manoma, kad akcijų paketas gali būti įvertintas apie pusę milijono eurų.

Susitikime dalyvavęs pirtį valdančios įmonės "Vildmina" direktorius Vytautas Eitmanavičius sakė, jog be investicijų galėtų dirbti dar apie 5 metus, jei išliktų toks pats klientų skaičius.

"Skaičiuojame, jog reikėtų apie 400 tūkstančių eurų. Pirčiai - 45 metai. Reikia tvarkyti fasadą, kanalizaciją, katilą, plyteles ir panašiai", - sakė V. Eitmanavičius.

Tačiau pirtininkai prieš porą savaičių pradėjo rinkti parašus, kuriais išreiškia pasipriešinimą privatizacijai. Teigiama, kad šiuo metu yra surinkta apie 1,5 tūkst. parašų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder