Po ekskursijos - skundai dėl triukšmo

Po ekskursijos - skundai dėl triukšmo

Nuolat dėl triukšmingos konteinerių terminalo "Klaipėdos Smeltė" besiskundžiantys Sulupės seniūnaitijos gyventojai gavo progą iš arčiau susipažinti su šio giganto veikla. Ekskursijos metu nebuvo išvengta klausimų dėl Žvejybos rajono gyventojų ramybės.

Sulupės seniūnaitijos seniūnaičio Sauliaus Liekio iniciatyva surengta ekskursija nustebino ir jos organizatorius: žmonių buvo tiek daug, jog jie netilpo į ekskursantus turėjusį vežti autobusiuką. Maždaug 20 žmonių grupelė po didžiulę "Klaipėdos smeltės" teritoriją vaikščiojo pėsčiomis.

Susirinkusiems gyventojams bendrovės direktorius Rimantas Juška pasakojo apie veiklą, naujoves įmonėje, kaip veikia krovinių terminalas ir kokių būdu kraunami konteineriai. Jis atskleidė, jog čia dirbantys žmonės verčiami laikytis griežtų taisyklių: darbuotojams galioja 0 promilių taisyklė, teritorijoje rūkyti galima tik keliose tam skirtose vietose, jie yra vienintelė įmonė, kuri kontroliuoja po teritorijų važinėjančių sunkvežimių greitį ir už pažeidimus net baudžia (neleisdami greitį viršijusiems vairuotojams įvažiuoti į teritoriją).

R. Juška atskleidė, jog šiuo metu bendrovė, nors ir veikia sėkmingai, dirba tik maždaug trečdaliu pajėgumo.

"Rusijos ir Rusijai įvestos blokados, pasaulinė ekonominė krizė labai atsiliepia mūsų veikloje", - pažymėjo direktorius.

Tačiau pokalbiui į administracines "Klaipėdos Smeltės" patalpas sukviesti rajono gyventojai bendrovei nepagailėjo karčių žodžių. Esą iš terminalo sklindantis triukšmas iki šiol neleidžia padoriai išsimiegoti.

"Dabar buvusioje "Progreso" teritorijoje kraunate konteinerius. Vasarą naktį kas kelias valandas po 20 minučių kyla toks garsas, kad pakelia visus gyventojus. Pamiegi valandą ir vėl tas pats kartojasi", - pyko vienas iš gyventojų.

R. Juška paaiškino, jog garsas kyla dėl konteinerius pakeliančių ir vežančių specialių vilkikų. Esą jie važiuodami atgal ir skleidžia šai-ų įspėjamąjį garsą, kad koks darbuotojas nepakliūtų po ratais. Nors garsas buvo pakeistas į ramesnį ir nesklindantį taip toli, gyventojai vis tiek jį girdi. Kai kurie žmonės pabrėžė, jog problemą išspręstų paprastas kranas.

"Galbūt ateityje, tikiuosi, jei viena geležinkelio atšaka bus nuvesta iki "Progreso" teritorijos, pastatysime ožinį kraną - krautuvas nebeskleistų to garso. Bet šiuo metu ekonomiškai mums neapsimoka jo statyti", - vilties garso varginamiems gyventojams nesuteikė terminalo generalinis direktorius.

Gyventojai priminė ir Kalnupės gatve važinėjančių sunkvežimių skleidžiamą garsą. Nors dalį šio triukšmo sumažino iš konteinerių terminalo į "Progreso" teritoriją pastatytas viadukas, bėda išlieka.

R. Juška šioje vietoje kaltino Savivaldybę - esą sunkvežimių srautą būtų galima nukreipti Nemuno gatve, tačiau iki šiol neišsprendžiamas klausimas dėl Nemuno g. 113 ir 133 namų gyventojų iškeldinimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder