Policijos mokyklos absolventams įteikti diplomai

Policijos mokyklos absolventams įteikti diplomai

Rugpjūčio 1-oji Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantams – išskirtinė diena. 117 jaunuolių baigė metus trukusius mokslus ir gavo mokslų baigimo pažymėjimus. Tad nuo šiandien jie tapo didelės policijos bendruomenės dalimi ir tarnaus Lietuvos žmonėms, juos gins ir saugos.

Iškilminga mokyklos baigimo ceremonija vyko Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Šįmet tai jau antroji LPM pažymėjimų įteikimo šventė, š. m. vasarį mokyklą baigė 95 kursantai.

Policijos organizuojamuose renginiuose ir šventėse gausu tradicijų, be kurių jos tiesiog neįsivaizduojamos. LPM šventėje jų taip pat netrūko: iškilminga kursantų rikiuotė, pagarbos atidavimas mokyklos viršininkui, vėliavų įnešimas, Lietuvos Respublikos himnas.

Pasveikinti mokyklos auklėtinių atvyko gausus būrys garbingų svečių:LR Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas, vykdantis generalinio komisaro funkcijas, Algirdas Stončaitis, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Ginti, saugoti, padėti – lai šie žodžiai lydi jus tarnybos metu. Linkiu visokeriopos sėkmės tarnaujant žmonėms“, – į kursantus kreipėsi ministras D. A. Barakauskas.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas, vykdantis generalinio komisaro funkcijas, Algirdas Stončaitis džiaugėsi, jog dar viena kursantų laida baigė mokslus. Jis linkėjo, kad policijos pareigūnais šiandien tapę mokyklos absolventais atsakingai ir sąžiningai atliktų savo pareigas.

Po sveikinimo žodžių ministras, generalinio komisaro pavaduotojas ir LPM viršininkas Algirdas Kaminskas visiems kursantams įteikė mokyklos baigimo pažymėjimus, liudijančius apie įgytą policininko kvalifikaciją.

Šios laidos absolventai buvo aktyvūs įvairiose veiklos srityse, todėl LPM viršininkas nusprendė paskatinti geriausius Mokyklos kursantus. 10-čiai kursantų už nepriekaištingą ir pavyzdingą elgesį, gerą mokymąsi bei aktyvią sportinę ir visuomeninę veiklą buvo įteikti Mokyklos baigimo ženklai.

Kursantai Vylius Bučys ir Faustinas Vaškasbuvo paskatinti Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro padėkomis. Šie mokyklos absolventai mokymosi LPM laikotarpiu pasižymėjo pareigingumu ir sąžiningumu, atsakingu požiūriu į mokymąsi ir pasirinktą profesiją. Kursantų įgytos žinios įvertintos gerais ir labai gerais balais. Kursantai taktiški, tolerantiški, linkę išklausyti kitų nuomones, ieškantys kompromisų, iniciatyvūs mokyklos bendruomenės kultūrinėje ir sportinėje veikloje.

Už gerą mokymąsi ir aktyvią visuomeninę veiklą Mažvydui Piežai ir Karoliui Pošiui Šileikiui įteiktos Lietuvos policijos generalinio komisaro padėkos.

„Linkiu tvirtų žingsnių, orios laikysenos, dėmesingumo, pagarbos ir meilės žmonėms. Didžiuokitės savo įgyta profesija“, – kreipėsi į absolventus LPM viršininkas A. Kaminskas.

Mokyklos vadovas priminė, kad šiandien kursantai įveikė tik vieną žingsnelį – baigė mokyklą – ir dabar žengs savo naujo gyvenimo keliu, tačiau ar jame lydės sėkmė priklausys nuo jų pačių.

A. Kaminskas vylėsi ir linkėjo, kad kiekvienas mokyklos absolventas atrastų savo vietą naujame kolektyve, užsitarnautų pagarbą iš vyresnių ir labiau patyrusių kolegų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder