Prabilo apie galimybę steigti dar vieną sporto klasę

Prabilo apie galimybę steigti dar vieną sporto klasę

Jauniesiems uostamiesčio sportininkams sužibo viltis, kad ateinantiems mokslo metams gali būti įsteigta dar viena papildoma sporto klasė. Kol kas apie tai kalbama tik puse lūpų, tikslesnį sprendimą žadama pateikti šį penktadienį.

"Vakarų eksprese" neseniai rašėme apie tai, kad uostamiestyje susiklostė keista situacija, kai į Vytauto Didžiojo gimnazijoje nuo praėjusių mokslo metų renkamą sporto klasę šiemet netilpo net ir Lietuvos čempionai.

Tokia situacija į neviltį varo komandinių sporto šakų trenerius.

Pavyzdžiui, kitais mokslo metais sporto klasėje tikėjosi mokytis 11 jau ne kartą Lietuvos čempionais tapusių sporto centre "Viesulas" besitreniruojančių jaunųjų rankininkų. Deja, laimė nusišypsojo tik 4 iš jų. Į sporto klasę netilpo ir kitų komandinių sporto šakų čempionai.

"Negi miestas nesuinteresuotas, kad profesionaliajam sportui užsiaugintume klaipėdiečius?" - stebėjosi rankinio klubo "Dragūnas" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Savivaldybės atstovai aiškino, kad tiesiog ir kitiems mokslo metams Klaipėdoje formuojama viena tokia klasė. Joje telpa tik 30 gimnazistų, o pretenduojančiųjų buvo kur kas daugiau - kone 70.

Vakar ryte šiuo klausimu vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, ir vicemeras Arvydas Cesiulis.

"Taip, mes kalbėjome apie papildomos sporto klasės steigimo galimybę kitais mokslo metais. Pasiekėme principinį politinį susitarimą, kad tokia klasė gali būti ir galbūt bus, tačiau tuos dalykus iki galo suderinsime penktadienį ryte vyksiančiame posėdyje. Meras labai palankiai vertina šį klausimą, tačiau kaip, kur ir kokia tai bus klasė, aiškiau galėsiu pasakyti tik penktadienį. Dar reikia pasitarti dėl tam tikrų dalykų", - vakar situaciją komentavo A. Cesiulis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder