Prasideda Baltijos prospekto estakados projektavimas

Prasideda Baltijos prospekto estakados projektavimas

Klaipėdoje ruošiamasi išskirtinės reikšmės transporto mazgo rekonstrukcijos darbams. Šiandien, liepos 20 d., Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas su transporto infrastruktūros projektavimo bendrove „Kelprojektas“ pasirašė sutartį Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos projektavimo darbams atlikti. UAB „Kelprojektas“ pasirinktas laimėjus šių metų pradžioje paskelbtą konkursą.

Bus projektuojamos dvi estakados, kurios virš žiedinės sankryžos sujungs Vilniaus plentą su Baltijos prospektu Vilniaus–Klaipėdos ir Klaipėdos–Vilniaus kryptimis. Vykdant projektą ketinama rekonstruoti ir pačią žiedinę sankryžą bei padidinti jos pralaidumą.

„Baltijos prospektas tarnauja ne tik Klaipėdos miesto gyventojų, bet ir Valstybinio jūrų uosto reikmėms, ši sankryža yra viena reikšmingiausių mieste ir visoje šalyje. Džiaugiamės, kad daugelį metų svarstytas klausimas dėl efektyvesnio transporto srautų Baltijos prospekte ir Šilutės bei Vilniaus plentuose paskirstymo sėkmingai sprendžiamas ir neabejojame, kad atnaujinta sankryža susisiekimą uostamiestyje padarys dar saugesnį, greitesnį, patogesnį ir labiau draugišką aplinkai“, – teigia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas.

Projekte pėstiesiems numatyta įrengti keturias požemines perėjas po Baltijos prospektu ir Šilutės plentu. Taip pat bus atnaujinami rekonstruojamoje dalyje esantys viadukai per geležinkelį, modernizuojami inžineriniai tinklai – apšvietimo, ryšių, vandentiekio ir nuotekų sistemos.

Baltijos prospekto ir Šilutės bei Vilniaus plentų sankryžos pertvarkymo perspektyvas 2017 m. vasarą įvertino specialistai. Estakados statybai rytų–vakarų kryptis pasirinkta atlikus transporto srautų modeliavimą.

Sankryžos rekonstrukcijos projektavimo darbai bus atlikti per 9 mėnesius, tad kitų metų antroje pusėje, jei viskas vyks sklandžiai, tikimasi pradėti rekonstrukcijos darbus. UAB „Kelprojektas“ vėliau prižiūrės ir projekto vykdymą. Projektavimo darbų vertė – 588 931,20 Eur.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder