Prasideda konkursas "Klaipėdos knyga - 2014"

Prasideda konkursas "Klaipėdos knyga - 2014"

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka sausio 6-ąją pradės jau 9-ąjį kasmetinį uostamiestyje per metus išleistų knygų konkursą "Klaipėdos knyga - 2014". Kartu su knygos konkurso startu bus atidaroma ir Klaipėdoje bei klaipėdiečių kūrėjų pernai išleistų spaudinių paroda.

"Tradiciškai niekada nebūna gausiai konkursui pristatytų knygų. Darome mažus darbus, bet jie yra svarbūs, nes kiekviena knyga yra vienaip ar kitaip susijusi su Klaipėda ir jos žmonėmis. Aišku, kiekvienam labiausiai rūpi savo kiemas, taip ir leidykloms, bet jeigu jos neleistų knygų, tai mes neturėtume tiek informacijos apie savo miestą, todėl ir yra tas konkursas, kad jas palaikytume, kad jos išgyventų, puoselėtų nematerialųjį kultūros paveldą", - sakė bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Pasak jos, bibliotekos Meno skyriuje kasmet gausėja lentyna su knygomis apie Klaipėdą ir bibliotekininkai tuo labai džiaugiasi. Jau yra išpirkti beveik visi neseniai pasirodžiusios, Lietuvos jūrų muziejaus išleistos buvusio klaipėdiečio Bruno le Coutre knygos "Mano miestas Klaipėda. 1900 - 1939 metai" egzemplioriai.

"Leidėjas, istorikas Kęstutis Demereckas dabar gyvena Drevernoje, tad jis puoselėja šio krašto nematerialųjį paveldą. Jo leidykla išleido knygas "Istorinių Kuršių marių laivų statyba Drevernoje", "Klaipėdos parko želdiniai". Tokia studija padaryta pirmą kartą. Šiemet dalyvauja 4 leidyklos, kai kurie pavieniai leidėjai, iš viso jų yra 8. Iš esmės tai būna tie patys žmonės, vienas kitas atsiranda naujas. Šiemet Sauliaus Jokužio antrinė leidykla "Verslas Ar menas" pristato savo knygą "Eglė Žalčių karalienė", išėjo Dalios Bielskytės poezijos knyga "Vardas debesies". Klaipėdos universiteto leidykla kaip visuomet yra istorinių leidinių lyderiai, jų knygos yra rimtos, išskirtinės, paremtos faktais, kaip ir dera akademinei leidyklai. Ji išleido labai gražų giesmyną, skirtą Kristijonui Donelaičiui", - sakė B. Skaisgirienė.

Anot jos, tokius konkursus privalu rengti, kitaip tos knygos nusėda lentynoje ir niekas jų nemato. Tai yra paskatinimas leidėjams ir knygų mėgėjams.

Šiemet paraiškas dalyvauti konkurse yra pateikusios leidykla "Libra Memelensis", Klaipėdos universiteto leidykla, leidykla "Eglė", Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, Lietuvos jūrų muziejus, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyrius, VŠĮ "Verslas AR menas", S. Jokužio leidykla - spaustuvė. Konkursui pristatyta 14 knygų.

2014 metų Klaipėdos knygos konkurse išlieka tos pačios nominacijos: "Populiariausia knyga", kurią rinks visuomenė bei "Gražiausia knyga", kurią patikėta išrinkti autoritetingai komisijai. Šiemet jai vadovaus doc. Aurimas Švedas.

Konkursas vyks iki vasario 6 d. Rezultatai bus paskelbti vasario 11 d.

Su knygomis pretendentėmis susipažinti ir balsuoti bus galima 6-iuose didžiuosiuose Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos padaliniuose: Meno skyriuje (J. Janonio g. 9), Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Turgaus g. 8), Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), Kalnupės filiale (Kalnupės g. 13), Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81a), "Kauno atžalyno" filiale (Kauno g. 49) bei interneto svetainėje www.biblioteka.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder