Prisidėkite prie klaipėdietiškos Vasario 16-osios istorijos!

Prisidėkite prie klaipėdietiškos Vasario 16-osios istorijos!

Nors Klaipėda Lietuvos sudėtyje atsidūrė tik 1923 metais, Lietuvos valstybės šimtmečio paminėjimas yra išskirtinis Klaipėdos miesto, kuriame šiandien dominuoja lietuviško tapatumo ženklai ir kultūra, 2018 metų atpažinimo ženklas.

Klaipėdos universiteto istorikai Vygantas Vareikis ir Vytautas Jokubauskas planuoja 2018 m. parengti gausiai nuotraukomis iliustruotą leidinį "Šimtmečio ženklas: Vasario 16-oji Klaipėdoje". Tai būtų leidinys apie tai, kaip Klaipėdoje buvo minima Vasario 16-oji nuo 1923 m. iki mūsų dienų. Tačiau istorikams ypač trūksta medžiagos apie tai, kaip klaipėdiečių šeimose buvo minima Vasario 16-oji sovietinės okupacijos metais.

Tad "Vakarų ekspresas", siekdamas prisidėti prie šio leidinio gimimo, ragina savo skaitytojus pasidalinti savo atsiminimais, o ypač nuotraukomis ir kita medžiaga, kurie paliudytų, kaip buvę ir esami klaipėdiečiai minėdavo Vasario 16-ąją ir tarpukariu, ir sovietmečiu.

Laiškus su atsiminimais galima siųsti adresu "Vakarų ekspreso" redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda, LT-92131 arba el. paštu [email protected]. Nuotraukas galite atnešti į redakciją - jas iškart nuskenuosime ir grąžinsime.

Atsiminimai bei fotografijos būtų spausdinami "Vakarų eksprese", o vertingiausi atsidurs ir leidinyje. Pastaraisiais pasidalinusiems asmenims istorikai padovanos patį leidinį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder