Rekonstruos Daržų gatvę

Rekonstruos Daržų gatvę

Netrukus eismą remontuojamu Pilies tiltu uždrausiantys valdininkai tuo nesidžiaugiantiems senamiesčio verslininkams ir gyventojams parengė dar vieną staigmeną - dėl rekonstrukcijos netrukus bus uždaryta ir Daržų gatvė.

Daržų gatvės rekonstrukcijos darbus numatoma pradėti kovo pabaigoje. Jų metu bus pakeista gatvės ir šaligatvių danga, rekonstruoti elektros bei nutiesti nuotekų tinklai.

"Projekto tikslas - ne tik rekonstruoti Daržų gatvės ruožą nuo Tiltų iki Aukštosios gatvių, bet ir sutvarkyti lietaus nuotekų sistemą, kurios dėka pavyks bent iš dalies išspręsti problemą, kai nuolat užliejami šalia gatvės esamų namų rūsiai. Darbus numatoma baigti lapkričio mėnesį", - teigė uostamiesčio savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Bendra rekonstrukcijos vertė - beveik 1,06 mln. litų. Didžiąją dalį šių lėšų, beveik 820 tūkst. litų, skyrė Valstybinė automobilių kelių direkcija. Likusi dalis - miesto savivaldybės ir pagal infrastruktūros plėtros sutartis iš privačių ūkio subjektų gauti pinigai.

R. Zulcas pažymėjo, jog Daržų gatvės apvažiavimo eismo schema šiuo metu yra rengiama.

"Siekiama, kad ji turėtų kuo mažesnę įtaką eismui senamiestyje, o rekonstrukcijos metu Šaltkalvių gatvė neliktų atkirsta. Taip pat bus atsižvelgta į jau parengtą Pilies tilto uždarymui skirtą eismo schemą", - sakė savivaldybės atstovas.

Tačiau šie valdininkų planai nemaloniai nustebino senamiesčio verslininkus, teigiančius, kad uždarius Pilies tiltą jie ir taip jau bus nepasiekiami klientų.

"Tuo pačiu metu pradėta Daržų gatvės rekonstrukcija dar labiau apsunkins mūsų darbą, - teigė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė. - Taip, gerai, kad bus sutvarkyta dar viena senamiesčio gatvė. Tačiau iš savivaldybės tarnautojų pasigendame veiksmų suderinimo. Reikia darbus taip sustyguoti, kad visi kuo mažiau dėl to nukentėtų."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder